Bel-Buda banner
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Parkolás

Szabálytalan parkolás

A gyakran felmerülő kérdések közé tartozik, hogy milyen jogon intézkedik a közterület felügyelő Kresz szabálysértés esetén (hiszen nem rendőr), de az is, hogy miért nem intézkedik egyes közlekedési szabálysértések esetén.

Az alapot a Közterület felügyeletről szóló törvényben foglaltakon kívül a 218/1999. sz. Kormányrendeletben foglaltak adják:

54. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályait - a 42-52. §-ban meghatározott eseteken kívül - megszegi,harmincezer forintig terjedo pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendorség, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 40-41. §-ának, illetoleg a táblával jelzett behajtási tilalom vagy korlátozás megszegése esetén a közterület-felügyelő, továbbá a 48. § (4) bekezdése megszegésének esetén a rendorség és a közlekedési hatóság helyszíni bírságot szabhat ki.
Parkolással kapcsolatos bejelentését, kérését, panaszát kérjük itt írja meg! Választ arra a címre küldünk, amit itt megad!
E-mail cím:

Üzenet:
Ide írja be üzenetét!