Bel-Buda banner
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Jogorvoslat

Kivonat az 1999. évi LXIII. törvényből:

23. § (1) A felügyelő eljárására - ha jogszabály másként nem rendelkezik - az ügy jellegétől függően az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló, illetőleg a szabálysértésekről szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(2) Az e törvényben szabályozott felügyelői intézkedések miatti jogorvoslatra az államigazgatási eljárás, illetőleg a szabálysértési eljárás szabályai az irányadók.

(3) Ha a felügyelői intézkedést követően a (2) bekezdésben említett eljárás nem indul, az intézkedéssel szemben panasznak van helye. A panaszt az intézkedés napjától számított 8 napon belül a jegyzőhöz kell benyújtani.

A gyakorlat: Ügyfélfogadási időben (H: 13.30-18.00, Sz: 08.00-16.30, P: 08.00-11.30) személyesen, azon kívül e-mail-ben, levélben, faxon, minden panaszt, kifogást, fellebbezést azonnal felveszünk és rögzítünk.
Elérhetőségeinket a KAPCSOLATFELVÉTEL - nél olvashatja.

Azokban az esetekben, amikor az intézkedés téves volt, vagy eljárási hibát követett el a felügyelő, az eljárást a felügyelet vezetője 2 munkanapon belül megszünteti, s erről az érintettet értesíti.

A panasz, vagy kifogás-fellebbezés elutasítása esetén további jogorvoslatra van lehetőség.

A leggyakoribb a gépjárművel elkövetett szabálysértés miatti intézkedéssel kapcsolatos jogorvoslati kérelem. Ennek beadását könnyíti meg az egy kattintással elérhető Űrlap jogorvoslati kérelem beadásához.