Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Önkormányzat
Novellaíró-pályázat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Novellaíró-pályázat


A II. Kerületi Önkormányzat novellaíró-pályázatot hirdet 12-18 év közötti, II. kerületi iskolások és II. kerületben élő fiatalok számára.


A pályaműveket az alábbi témakörökben várják:

Tündérországban jártam…
Éppen 170 éve, 1845-ben jelent meg Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeménye. A Kukorica Jancsi elképesztő kalandjait elmesélő mű a magyar irodalom gyöngyszemei közé tartozik. A történetben a főhős mesés tájakra és mesebeli helyekre is eljut, többek között Tündérországba. Ebben a témában a pályázóktól olyan műveket várnak, amelyek az ő saját – Tündérországban játszódó – kalandjaikat mesélik el. A témakör szabadon feldolgozható, akár Petőfi Sándor művéhez kapcsolódóan, akár attól függetlenül.

Kedvenc regényemben ébredtem…
Mindenkinek van kedvenc olvasmánya. Olyan, amit többször is a kezébe vesz, amit akár kívülről is tud, és ami valamilyen okból kifolyólag különösen közel áll a szívhez. Ebben a témában olyan munkákat várnak, amelyekben a pályázó végigvezeti az olvasót kedvenc regényének egyik kedves jelenetén. A választható művek köre nagy szabadságot biztosít az élénk fantáziájú jelentkezőknek, ugyanis feldolgozható műfaji megkötés nélkül bármilyen, az iskolai tananyaghoz kapcsolódó, vagy azon kívül eső regény is (ifjúsági regények, sci-fi, kortárs irodalom stb.).

A pályázat tartalmi követelményei:
A beküldött mű terjedelme maximum 5 oldal (12-es betűméret, 1,5-ös sorköz) lehet. A pályázatot egy példányban kell benyújtani, egy pályázó 1-1 pályaművet adhat be a meghirdetett témakörökben. Kérjük, hogy a művek mellé a pályázók mellékeljék a pályázati adatlapot a kapcsolódó nyilatkozatokkal együtt. Az adatlap letölthető
a www.masodikkerulet.hu/novellairopalyazat címről.

Díjazás:
A legjobb művek szerzőit két korcsoportba sorolják: 12-15 éves korig, illetve 15-18 éves korig. Mindkét korcsoportban és mindkét kategóriában az I. helyezett 15 ezer, a II. helyezett 10 ezer, a III. helyezett pedig 5 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt kap, műveit pedig nyomtatásban is viszontláthatja egy külön erre az eseményre elkészítendő kiadványban. Ezenfelül a díjazottak a zsűritagok egy-egy könyvének személyre szóló, dedikált példányát is magukénak tudhatják majd. A novellaíró-pályázaton a fiatal írók között polgármesteri különdíjakat is kiosztanak.

A pályaműveket neves szakértői bizottság fogja elbírálni:

Csukás István – Kossuth-díjas író, meseíró
Bosnyák Viktória – író, műfordító
Leiner Laura – író

A pályázatok beküldése:
A II. kerületi iskolákba járó diákokat kérik, hogy az igazgatójuk által kijelölt tanárnál adják le pályázati anyagaikat. A nem II. kerületi iskolába járó, de a II. kerületben élő fiatalok műveiket postai úton a II. kerületi Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet, Prónik Judit polgármesteri referens, 1024 Budapest, Mechwart liget 1. címre küldhetik. A pályázatok személyesen is leadhatóak a II. kerületi Polgármesteri Hivatal főépületének portáján, valamint elküldhetőek az ifjusaginovella@masodikkerulet.hu e-mail címre.

A pályázatok beadási határideje: 2015. június 8.

A határidő módosítására nincs lehetőség, a megjelölt időpont után beérkező pályaműveket a bírálóbizottság érvénytelennek tekinti.

Eredményt várhatóan 2015. szeptember elején hirdetnek.

Kapcsolódó anyagok
Mellékletek
Utolsó módosítás dátuma: 2015. április 24. 13:59
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!