Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Alapítványok, civil szervezetek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Szent Anna Plébánia Ifjúsági Csoportja

 A Szent Anna Plébánia Ifjúsági Csoportjának története nagyjából 18 éve kezdődött, amikor Jánosa Domokos atyát káplánként ide helyezték. Domokos atya elkötelezett híve az ifjúsági élet fellendítésének és az ifjúság keresztény szellemben való nevelésének. Domokos atya 1992-ig volt itt a plébánián, amíg át nem helyezték a Szent László templomba. Ez időszak alatt sok felejthetetlen élményben volt részük az akkori hittanosoknak. Domokos atya nevéhez fűződik sok Szent Annás bál, hittanos és ifjúsági tábor megszervezése.
Az 1992 utáni időszak a hanyatlás ideje volt az ifjúság életében, ugyanis a káplánok jöttek-mentek, de igazából egyikük sem tudta azt a munkát folytatni, amit Domokos atya elkezdett.
A Szent Anna Plébánia Ifjúsági Csoportjának újkori történelmét 2000. augusztusától számíthatjuk, ugyanis ekkor került vissza Jánosa Domokos atya a plébániára,s munkáját ott folytatta, ahol annak idején abbahagyta.
Az elmúlt kevesebb, mint egy év alatt részt vettünk állami ünnepségeken, megemlékezéseken, többször voltunk kirándulni, közösen köszöntöttük az Újévet, ott voltunk a Budai Katolikus Egyházközségek Bálján.
Az Ifjúsági Csoport létszáma ötven fő fölött van és a hittanos gyermekek is hasonló arányban vannak.
Célunk, hogy a gyermekek és a fiatalok keresztény szellemiségben növekedjenek fel. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek már kiskoruktól fogva egy olyan közösségben legyenek, ahol törődnek velük, közös programok által együtt vannak és keresztény szellemiségű neveltetésben készítik fel őket az életre, ahol reményeink szerint a társadalom megbecsült tagjai lesznek.

Utolsó módosítás dátuma: 2008. október 19. 11:19
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!