Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Ingyenes önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés

2019. június 3.

A II. Kerületi Önkormányzat június 15-én szombaton, 8–12 óra között tartja az idei év második veszélyeshulladék-gyűjtését két helyszínen.

Az önkormányzat a rendszeres szolgáltatással szeretné elérni, hogy a lakosságnak lehetősége nyíljon az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve azt, hogy a közterületre, vagy az erdőkbe, parkokba kerüljön a hulladék. A júniusi alkalmat követően ebben az évben a II. Kerületi Önkormányzat szervezésében már csak egy alkalommal (előreláthatóan november 16-án) lesz veszélyeshulladék-begyűjtés. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pedig a szokásos éves lomtalanítás keretében várja majd a gyűjtőpontokra a veszélyes hulladékot.


Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával a két helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncsot lehet leadni. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes odavinni. Nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de az átvételüket és elszállításukat a II. kerület továbbra is biztosítja.


A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:
• A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.
• Pesthidegkúton a 1028 Temető utca 27-nél (a Temető utca Apáca utcai betorkollásával szemben).

Indokolt esetben házhoz mennek az elektronikai hulladékért
A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében JÚNIUS 15-én, szombaton 8 és 12 óra között a II. Kerületi Önkormányzat egyes háztartásokból elszállíttatja a nagyméretű elektronikai és veszélyes hulladékot. Az akciót olyan idősebb, segítségre szoruló polgárok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni kidobásra váró hulladékaikat a két gyűjtőhely valamelyikére. A szolgáltatást idén a veszélyeshulladék-gyűjtések időpontjával megegyezően, tehát ez évben már csak egy alkalommal, november 16-án biztosítja az önkormányzat.  
Regisztrálni JÚNIUS 1–11. között lehet a (06 1) 346-5503-as telefonszámon (hétköznap 13 és 16 óra között), illetve a huszar.eszter@masodikkerulet.hu e-mail-címen. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró veszélyes hulladék fajtáját és mennyiségét.

Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Utolsó módosítás dátuma: 2019. június 3. 14:49
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!