Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Rost Andrea a máriaremetei bazilikában

2018. július 9.

Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes telt ház előtt lépett fel július 7-én este a Máriaremetei bazilikában a Templomkerti Esték – Művészek a templomért jótékonysági programsorozat keretében.

Egy gombostűt sem lehetett leejteni a máriaremetei bazilikában, annyian voltak kíváncsiak Rost Andrea világhírű operaénekes fellépésére, sőt sokan a bazilika szabadtéri oltáránál ülve, a hangosításon keresztül hallgatták a Kossuth-díjas művész előadását. Volt olyan zenebarát, aki a művésznő tisztelőjeként egyenesen Németországból érkezett a koncertre.

Ez alkalommal Lehár Ferenc műve, valamint Mozart, Puccini, Gounod, Verdi áriák csendültek fel hatalmas sikert aratva, miközben az operaénekes a korábbi fellépéseinek és II. kerületi kötődésének egy-egy érdekes fejezetét is megosztotta a közönséggel. Rost Andrea elmondta, hogy édesanyja, Erzsébet – akire a koncertet megelőző szentmisén Esterházy László kanonok, esperes plébános is külön emlékezett – rendszeresen járt a bazilikába. A koncertet a tiszteletére ajánlotta fel a művésznő.

A II. Kerületi Önkormányzat szervezésében augusztus 26-án 19 órától tartják a rendezvénysorozat idei, utolsó előadását, amelyen Pál István Szalonna és Bandája lép fel, és a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái hangzanak majd el.

A 2006-ban indult rendezvénysorozaton befolyt adományokat a templom és környezetének felújítására fordítják.

Főtámogató: II. Kerületi Önkormányzat
Az est fővédnöke: Dr. Láng Zsolt polgármester
Azt est háziasszonya: Schmitt Pálné Makray Katalin olimpikon
Az est házigazdája: Esterházy László kanonok, esperes plébános

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018. július 9. 10:38
<2019. február>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!