Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

A II. Kerület Napja a Millenárison

2017. április 8.

A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes fesztiválját június 9-10-én tartja a Millenárison. Fellép Radics Gigi, Kovácsovics Fruzsina, a Tátrai Band, az Alma zenekar és a Talamba ütőegyüttes. Szombaton egész nap családi programok lesznek.

 

2017. JÚNIUS 9-10.
Millenáris
(1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)

 

JÚNIUS 9. péntek

18.30
RADICS GIGI


20.00
TÁTRAI BAND

 

JÚNIUS 10. szombat

 

9.30
KOVÁCSOVICS FRUZSINA


10.30
ALMA ZENEKAR16.00
VITÉZ LÁSZLÓ ÉS VAS JULISKA - FABÓK MARIANN BÁBSZÍNHÁZA

 

Esti koncert:
TALAMBA ÜTŐEGYÜTTES


9.00-18.00

CSALÁDI NAP

Egész nap kirakodóvásár és légvárak

Gyermekprogramok
A II. Kerület Napja gyermekeknek szóló programjainak állandó résztvevője a Marczibányi Téri Művelődési Központ.

9.00 Langaléta Garabonciások beharangozó vásári tréfái

11.30 Langaléta Garabonciások  - Háry János, avagy a nagyot lépő obsitos című gólyalábas előadása

12.15 Gulyás László vándormuzsikus szekérmeséi - Az aranyhal című mese

16.00 Fabók Mariann bábszínháza: Vitéz László és Vas Juliska

9.00-17.00 Tekergőtér játékai, Paprika Jancsi csúzlizdája, kosaras körhinta, SziaMarczi! - kézműves játszóház, ahol lehet koszorút fonni, varrogatni, gyöngyöt fűzni, drótot hajlítani és papírhősöket öltöztetni.

9.00-18.00 Kézművesek és iparművészek vására is várja a kicsiket és a nagyokat (népi játékok, babák, várak, léghajók és mézeskalács)

Ezen kívül rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút is várja a kerületi családokat.12 órától
Az Ízek utcája
Szombaton, június 10-én déli 12 órától nyitja meg kapuit az Ízek utcája, ami idén is kiemelt eseménye lesz a II. Kerület Napjának. Az előző évekhez hasonlóan a II. kerületi nemzetiségi önkormányzatok hagyományos ételeikből kínálnak majd kóstolót a látogatóknak, miközben nemzetiségi hagyományőrző együttesek lépnek fel énekes-táncos műsorokkal. A bolgár, görög, roma, szlovák, lengyel, német, örmény, szerb, ruszin és ukrán konyha fogásai valódi kulináris élvezetet nyújtanak a kerület ünnepe látogatóinak.14 órától
Főzőverseny
A hagyományos kerület napi főzőversenyen idén öt csapat vesz részt: a II. Kerületi Polgármesteri Hivatal munkatársai, a II. Kerületi Rendőrkapitányság dolgozói, a II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai, a II. kerületi iskolák igazgatói és a KLIK képviselői, valamint a II. kerületi Idősügyi Tanács delegáltjai. 

A zsűri tgajai: Bíró Lajos séf, Kovács Lázár séf és Láng Zsolt polgármester.További programok:


Dedikálások a II. Kerület Napján

A helyszínen Verrasztó Gábor helytörténész és Nagy Judit műsorvezető dedikál.

II. Kerület Kártyát a Millenárison!

A korábbi évekhez hasonlóan a Kerület Napjára idén is kitelepül a II. Kerület Kártya-sátor, ahol lehetőség lesz a kerületi kedvezménykártya helyszíni kiváltására vagy a lejárt kártyák meghosszabbítására, továbbá a látogatók megismerkedhetnek a kártyával kerületszerte és országosan kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatásokkal és elfogadóhelyekkel.

-

Egészség Pont

Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály a hatósági, ellenőrző tevékenysége mellett részt vesz a népegészségügyi célok megismertetésében és azok megvalósításában. A Népegészségügyi Osztály a II. Kerület Napja Egészség Pontjának szervezője. Totókkal, játékos feladatokkal, ismertetőkkel, bemutatókkal várják az érdeklődőket. Káros anyagoktól mentes lufival jutalmazzák meg a játékokban legügyesebb gyerekeket.

Találkozhatunk a Netgombász, a  Komposztmester és a Tét Platform programjaival. Kitelepül a Vöröskereszt, valamint  a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma is. Ez alkalommal a gazdasági bírák mellett a Polgári Kollégium és a Fővárosi Törvényszéknek a kerületben működő másik szervezeti egysége, a Fővárosi Közigagatási és Munkaügyi Regionális Kollégium is részt vesz a rendezvényen.

A BELÉPÉS DÍJTALAN!

 
Nagyítható plakát

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017. június 6. 15:38