Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

A Kerület Napja 2011 - idén is a Millenárison

2011. május 12.

A II. kerületi Önkormányzat ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválját június 17-én és 18-án tartják a Millenárison.

2011. június 17-én és 18-án, pénteken és szombaton, a Millenárison ünnepli városrészünk a Kerület Napját. Pénteken este a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája ad 3 órás élő, ingyenes koncertet a parkban. Szombaton 10 órától Családi napot rendeznek, benne a már hagyománnyá vált kisebbségek étel kóstolójával illetve főzőversennyel. Aznap, 18.30 órától a Benkó Dixieland Band élő koncertjét élvezhetik a kilátogatók a parkban, a Nagyszínpadon.

2011. június 17. pénteken  

19.00 órától koncertekkel kezdődik az idei Kerület Napja:

A Millenáris szabadtéri színpadán fellép a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Pál István „Szalonna” és Bandája

2011. június 18. szombaton 

10 órától Családi nap: az Alma együttes koncertjével kezdődik, majd a kisebbségek étel kóstolójával, a sziamarczi családi játszóházzal majd főzőversennyel folytatódik. 18.30 órától Benkó Dixieland Band ad élő koncertet a parkban, a Nagyszínpadon.

10.00: Alma együttes

Egy gimnáziumi barátság nyomán, 1996 nyarán alakult meg az Alma együttes. Első lemezüket a Marczibányi Téri Művelődési Házban tartott sajtótájékoztatón, művészeti mentoruk, Bródy János ajánlásával mutatták be. A zenekar a június 18-i koncerten a kötelező slágerek mellett jó néhány dalt is játszik majd a tavaly, Bartos Erikával közösen készített Balaton című albumról. A koncertre szeretettel várnak minden dalolni, kacagni és táncolni vágyó gyermeket és gyermeklelkű felnőttet.

12.00: Ízek utcája

Pontban délben, nyit a mindig népszerű ízek utcája, ahol a II. kerületi kisebbségi (bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, szerb, ruszin és ukrán) önkormányzatok adnak ízelítőt nemzetük konyhájának fogásaiból. A kulináris élvezeteket kulturális műsorokkal egészítik ki. Fellép az Iliosz görög táncegyüttes, a hidegkúti Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Polonez lengyel népdal- és néptáncegyüttes, a horvátok táncházat rendeznek.

Az Izek utcája rendezvényen kóstolójegy vásárlásával lehet kipróbálni a finom fogásokat. II. Kerület Kártyával 100 forintba, kártya nélkül 200 forintba kerül.  Egy jeggyel egy adag ételt lehet megkóstolni.
A jegyekből befolyt összeget a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány számlájára utalják.

Ki mit főz?
Görögök:
 tzatzikiből, görög salátából, padlizsánkrémből és kis fasírtokból összeállított, pitával tálalt ízelítő tál
Lengyelek: hideg céklaleves és a heringsaláta
Németek: sváb töltött káposzta, sült hurka és kolbász
Örmények: csirkehúsos, rizses-mazsolás pilav és örmény tök-sütemény
Ruszinok: bográcsban leves fő, lesz tsztrapacska és húsos derelye (pelmenyi).
Szerbek cserépedényben készített specialitások, ízelítő sajtokból és diós-mézes sütemény.
Horvátok: rétestészta alapú túróval töltött burek
Ukránok: borscs leves és krumplis-káposztás derelye (varenyiki)
Bolgárok: kebapcse (grillen sült húsrudacskák) és sopszka salátával

Programok napközben 

Kalandpark Marczi módra
Az eddigi évekhez hasonlóan a Marczibányi Téri Művelődési Központ munkatársai az idei Kerület napján is áttelepülnek a szomszédos Millenáris parkba, ahol egy kis ízelítőt adnak az évközben náluk zajló színes, izgalmas programokból.
10.00 órától a Csipesz alkotóműhely kézműves asztala várja az ügyes kezű kicsiket és nagyokat változatos anyagokkal és technikákkal. Lesznek hintázó egerek, kreatív papírállatkák, csodabogarak és egyebek. A vállalkozó kedvűek óriás városépítésbe kezdhetnek újrahasznált anyagokból, a Tár-s Egyesület segítségével pedig a lovagkor világában kalandozhatnak.
11.00 órától Sándor Ildikó táncoltatja meg a gyerekeket a Kőketánc gyermektáncházban, 11.30-tól pedig indul a Marczi felfedező túra, a játékos családi kalandozás, amelynek során nemcsak a művelődési központtal, hanem annak társintézményeivel, a Berczik Sára Budai Tácklubbal és a Vízivárosi Galériával is közelebbi ismeretséget köthetünk. A játékokban részt vesz a Kex és tea, valamint a Diridongó zenede csapata, lesz lovagi próba, Marczik-víz és még sok meglepetés és ajándék.

Egész nap: légvárak, mászófal

Főzőverseny
Immár hagyomány, hogy politikusaink megmutatják, hogy állják meg helyüket a kondér mellett. A főzőversenyen idén is az önkormányzati képviselőkből, a polgármesteri hivatal dolgozóiból és a kerületi iskolák igazgatóiból álló csapatok mérhetik össze tudásukat, valamint a Kerület Napja díszvendége, a Nógrád Megyei Önkormányzat csapata áll a kondérok mellé.

18.30 órától

Benkó Dixieland Band ad élő koncertet a parkban, a Nagyszínpadon.

Minden program ingyenesen látogatható!

 

Utolsó módosítás dátuma: 2012. május 10. 15:06
<2019. február>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!