Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Föld napja újra

2017. március 27.

Ingyenes családi programok várják az érdeklődőket április 23-án 10-17 óráig a Pál-völgyi kőfejtőnél a Föld napja rendezvényen. Április 21-én kerékpáros napot és kerületi takarítást tartanak.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a II. Kerületi Önkormányzat idén is szeretettel várja az érdeklődőket április 23-án, vasárnap 10-17 óra között a hagyományos Föld napja rendezvényre a Pál-völgyi kőfejtőnél (1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.).

 

ELŐADÁSOK:

11.30: A Meselátó társulat bábelőadása
15.30: Kolompos együttes

 

 

PROGRAMOK:

- Természetismereti 7 próba – ajándékokkal
- Zöld civil szervezetek bemutatkozása
- Kézműves foglalkozások
- Barlangi mentési bemutató
- Mászófal
- Barlangtúrák 50%-os kedvezménnyel
- Állatbemutatók
- Földbarát büfé
- Kézműves sörök
- Nemzeti parki és helyi termékek vására
- Földbarát büfé – hozd magaddal kedvenc bögrédet!
Minden család, amely bögrével érkezik, föld napi vászontáskát kap ajándékba.

 

A szervezők kérik, hogy a természet megóvása érdekében az utazás során a közösségi közlekedést vegyék igénybe!

 

További információk:

www.masodikkerulet.hu
www.dunaipoly.hu
www.facebook.com/budapest2
www.facebook.com/dunaipoly

 

 


Nagyítható plakát

 

Tavaszköszöntő két keréken

A II. Kerületi Önkormányzat a II. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen április 21-én kerékpáros napot tart. Ennek keretén belül ingyenes kerékpár-regisztrációt tartanak, emellett a MEREK közreműködésével ingyenes szervizszolgáltatást is nyújtanak a kerékpárosoknak. Az eseményről többet a Budai Polgár következő számában és az önkormányzat honlapján olvashatnak.


II. Kerületi Nagytakarítás

A tavalyi évhez hasonlóan a II. Kerületi Önkormányzat meghirdeti a közterületek közösségi takarítását, amiben a polgármesteri hivatal munkatársai is részt vesznek. Az április 21-én péntek délután tartandó akcióhoz idén is várják a csatlakozókat. Amennyiben szívesen részt venne akár egymaga, akár csapattal a közösségi takarításban, az alábbi elérhetőségeken várják jelentkezését a megtisztítandó helyszín megjelölésével.
Azok megkeresését is szívesen veszik, akik valamilyen okból nem tudnak részt venni a környezetvédelmi programban, de tudnak olyan helyet, ahol szükséges lenne a hulladék összegyűjtése.
A környezetükért felelősséget érző, a lakóhelyük környékét tisztán tartó magánszemélyeknek és közösségeknek kesztyűt, zsákot biztosít a polgármesteri hivatal a takarításokhoz. Előzetes egyeztetést követően az összegyűjtött hulladékot a hivatal elszállíttatja. Az eszközigényeket azonban a megfelelő mennyiség biztosítása érdekében április 7-ig kell jelezni a Környezetvédelmi Csoportnak.

További információk:
Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda Környezetvédelmi Csoport (1024 Mechwart liget 1., I. emelet 122.), Pogány Norbert csoportvezető, e-mail-cím: pogany.norbert@masodikkerulet.hu tel.: 346-5430.

Utolsó módosítás dátuma: 2017. április 10. 12:23