Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Föld napja a Pál-völgyi-barlangnál

2014. április 14.

Ingyenes programokkal várják az érdeklődőket április 27-én egész nap a II. Kerületi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös, Föld-napi programjaira a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjénél.

Immár 11. alkalommal szervezi meg közösen a II. Kerületi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága a Föld napja rendezvényt. A helyszín idén is a Pál-völgyi-barlang (1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.) kőfejtője lesz április 27-én, vasárnap 10 és 17 óra között. 
                      
– Egész nap ingyenes programokkal várjuk az érdeklődőket, akiknek a szakemberek kisállat-bemutatókat tartanak, a gyermekek a kézműves foglalkozásokon kecsketejes szappant készíthetnek, vagy éppen megtanulhatják, hogyan kell újrahasznosított anyagokból háztartási cikkeket készíteni. Idén is felállítják a nemzeti park munkatársai a helyi magaslest, élményfalat építenek, koponya- és madártoll-felismerés is lesz, és a kerületben nagyon sikeres komposztáló programunkat tovább népszerűsítjük. Az idei Föld napja rendezvényünkön az eddigiekhez hasonlóan a zöld és a természetközeli életmódot hangsúlyozzák ki és népszerűsítik a szervezők – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.
                         
A Pál-völgyi-barlang kőfejtőjénél lesz barlangimentés-bemutató és barlangtúra, kedvezményes virágvásár, bögreszépségverseny értékes nyereményekkel, valamint 11.30-kor Kercsmár Zsolt zenés gyermekverseit, 15 órakor pedig Csernik Szende meseelőadását nézhetik-hallgathatják meg az érdeklődők.

Gyermekprogramok: 


11.30 óra Kercsmár Zsolt zenélt versek gyerekeknek

15.00 óra Csernik Szende  mesemondó

10.00-17.00 óráig

Gyermekvetélkedő – mindenki nyer
Állatbemutatók
Kedvezményes barlangtúrák
Kézműveskedés
Zöld civil szervezetek
Helyi termékek vására
Barlangi mentési bemutató
Virágvásár


Bögreszépségverseny
Igyál a saját bögrédből és indulj a bögreszépségversenyen! 

Nemzeti parki és helyi termékek vására
 

Szervezők:
II. Kerületi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

                             

A természet megóvása érdekében a szervezők kérik, hogy a közösségi közlekedést vegyék igénybe, vagy kerékpárral érkezzenek!  A kerékpárosokat 200 férőhelyes kerékpártárolóval várják.

Az esemény plakátja 


Utolsó módosítás dátuma: 2014. április 15. 10:07