Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Hírek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

A II. Kerület Napja a Millenárison

2018. április 24.

A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes fesztiválja idén június 15-én (pénteken) és 16-án (szombaton) a Millenárison kerül megrendezésre.

Péntek este a The Biebers és a Honeybeast hallható majd, szombaton kicsiket és nagyokat is várnak a Kaláka családi koncertjére, lesz továbbá családi nap és fellép az Ivan & The Parazol, valamint az LGT Zenevonat.

 

 

2018. JÚNIUS 15-16.

Millenáris

(1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)

 

 

JÚNIUS 15., péntek

 

 

JÚNIUS 15., 18.30

A The Biebers egy 2012-ben alakult budapesti modern pop-rock zenekar, melynek két vezéralakja a Megasztárból ismert Puskás Peti, és testvére, Puskás Ádám Dániel. A csapat második helyen végzett a 2015-ös Nagy-Szín-Padon, és olyan előadók előtt zenéltek, mint Robbie Williams és az Imagine Dragons.

JÚNIUS 15., 20.10

Az aranylemezes Honeybeast elektronikus pop-rock zenét játszik. Ezen a néven 2011-től működik, bár történetét – némileg eltérő formációban és néven – 2005-ig vezeti vissza. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőiként szereztek országos ismertséget.

 

 

JÚNIUS 16., szombat

 

JÚNIUS 16., 9.30

Idén januárban, a Marczibányi Téri Művelődési Központban mutatkozott be a II. kerületi családoknak a 2017-ben alakult Csudatáska Társulat. Ezt követően áprilisban, a Föld napja rendezvényen is találkozhattunk a „csudatagokkal”.Az egyéni hangzású, kedves dalokat és az előadókat rögtön a szívébe zárta a közönség. A kerületi gyerekek örömére, a Kerület Napján ismét fellép a társulat és együtt dúdolhatjuk, énekelhetjük a fülbemászó dallamokat. 

Csudatagok: Lajgút Sophia – hegedű, ének, Kassai - Végh Hajnal – ének, Pávai Apor – xilofon, ritmushangszerek, Zoltáni Zsolt – gitár, ének, szájharmonika

 

 

JÚNIUS 16., 10.30

A II. Kerületért Emlékéremmel is kitüntetett Kossuth-díjas Kaláka együttes 1969 óta varázsolja el közönségét a magyar és a világirodalom legszebb verseinek megzenésítésével. Szombaton délelőtt a Kaláka mind a négy tagja az egész családot várja a már klasszikusnak számító gyermekversekkel és összetéveszthetetlen hangzásvilágukkal. A koncerten az ifjú közönség nemcsak hallgatója, de résztvevője is lehet az előadásnak.

JÚNIUS 16., 18.00:

A 2010-ben alakult budapesti Ivan & The Parazol beat és rock zenét játszik. A hatvanas évekből merítő és elképesztő lazasággal prezentált zenéjük eddig mind a rajongók, mind a kritikusok fejét elcsavarta. Három nagylemezük jelent meg. Második lemezükről, a „Together” lett a 2014-es Sziget fesztivál himnusza. A zenekar fellépett Amerikában, az Egyesült Királyságban és Hollandiában is. Pályájuk fontos pontja, hogy játszhattak a Deep Purple előtt. 

JÚNIUS 16., 19.30

LGT Zenevonat – Somló Tamás elvesztése után az LGT ugyan nem koncertezik már, de a legendás zenekar két tagja, Karácsony János és Solti János továbbra is fellép a Zenevonat Szuperkoncerteken. Őket egészíti ki Veres Mónika Nika, aki az LGT tagjai által női előadóknak írt dalokat adja elő, illetve Heincz Gábor Biga.

Az élőzenei kíséretet az Abrakazabra zenekar biztosítja, Ők a produkció megálmodói és hazánk legfoglalkoztatottabb zenekara, az ország kiemelt előadóival dolgoztak már együtt hazánkban és külföldön egyaránt. 

9.00-18.00 –ig: CSALÁDI NAP 

Egész nap kirakodóvásár, légvárak, a Marczibányi Téri Művelődési Központ gyermekprogramjai, kézművesek és iparművészek vására, valamint rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút is várja a kerületi családokat.

 

12 órától: Az Ízek utcája 

Szombaton, június 16-án déli 12 órától nyitja meg kapuit az Ízek utcája, ami idén is kiemelt eseménye lesz a II. Kerület Napjának. Az előző évekhez hasonlóan a II. kerületi nemzetiségi önkormányzatok hagyományos ételeikből kínálnak majd kóstolót a látogatóknak, miközben nemzetiségi hagyományőrző együttesek lépnek fel énekes-táncos műsorokkal. A bolgár, szlovák, lengyel, német, örmény, szerb, ruszin és ukrán konyha fogásai valódi kulináris élvezetet nyújtanak a kerület ünnepe látogatóinak. 

A Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat POLONEZ néptáncegyüttes gyermekcsoportjának műsora 12:00 órakor kezdődik majd. A Szlovák Önkormányzat LIPA néptánccsoportját 12:20-tól láthatja a közönség. A Német Önkormányzat Klebelsberg Kuno Általános Iskola tánccsoportja 12:45-től lép fel. A Bolgár Önkormányzat ZORNICA hagyományőrző néptáncegyüttesének műsora 13:10 – től látható majd.

14 órától: Főzőverseny 

A hagyományos kerület napi főzőversenyen idén is öt csapat vesz részt: a II. Kerületi Polgármesteri Hivatal munkatársai, a II. Kerületi Rendőrkapitányság dolgozói, a II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai, a II. kerületi iskolák igazgatói és a KLIK képviselői, valamint a II. kerületi Idősügyi Tanács delegáltjai. Az idei évtől minden csapat mellé 1-1 kerületi étterem séfje kerül mentorként, aki segít a felkészülésben, valamint a helyszínen az idei évben készítendő étel, a bográcsgulyás elkészítésében. A képviselőket a Nagyi Kifőzdéje, az Idősügyi Tanács  csapatát a Szép Ilona Vendéglő, a rendőröket a Margit Kert Étterem, a Polgármesteri Hivatal dolgozóit a Remiz Étterem, az iskolaigazgatókat, illetve a KLIK munkatársait pedig a Földes Józsi Vendéglője segíti a minél ízletesebb étel elkészítésében.

A főzőversenyen elkészült több száz adag ételt a verseny végeztével el is lehet fogyasztani.

 

 

További programok: 

- A Központi Statisztikai Hivatal a II. Kerület Napján

A látogatók megismerkedhetnek a Magyar statisztikai zsebkönyv, 2017 című kiadványunkkal, amely Magyarország aktuális társadalmi és gazdasági folyamat mutatja be. A kiadvány a rendezvény ideje alatt 30%-os kedvezménnyel megvásárolható.A felnőtteket és a gyermekeket játékos kvízek és ajándékok várják. Várjuk szeretettel a Millenárison a 15. számú sátorban!

- A KSH Könyvtár a Kerület Napján 

Kerületünk legnagyobb könyvtára, a KSH Könyvtár a II. Kerület Napján négy hónapos ingyenes beiratkozást tesz lehetővé mindenkinek, aki még nem volt tagja az intézménynek. Az érdeklődők akár már a helyszínen is kölcsönözhetnek gyerekkönyveket, regényeket, krimiket, életrajzokat, szakács- és útikönyveket. A gyerekeket játékokkal és kisebb nyereménytárgyakkal várják. A KSH könyvszigetnél találkozhatnak Verrasztó Gábor helytörténésszel is, aki dedikálja könyveit. 

 

- Kerület Kártyát a Millenárison! 

A korábbi évekhez hasonlóan a Kerület Napjára idén is kitelepül a II. Kerület Kártya-sátor, ahol lehetőség lesz a kerületi kedvezménykártya helyszíni kiváltására vagy a lejárt kártyák meghosszabbítására, továbbá a látogatók megismerkedhetnek a kártyával kerületszerte és országosan kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatásokkal és elfogadóhelyekkel.

 

- Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály a hatósági, ellenőrző tevékenysége mellett folyamatosan törekszik a népegészségügyi célok megismertetésére. A Népegészségügyi Osztály a II. Kerület Napja Egészség Pontjának szervezője, ahol a biztonsággal és egészséggel kapcsolatos játékokkal, feladatokkal, ismertetőkkel és bemutatókkal várják az érdeklődőket. 

- A Fővárosi Törvényszék is részt vesz a II. Kerület Napján

A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma számára már hagyomány, hogy a II. Kerület Napján kitelepül a Millenárisra, ahol idén elérhető lesz a bírósági eljárásról számos, kifejezetten a lakosság számára készített írásos tájékoztatóanyag, és többféle játékos feladattal, teszttel is készül a kitelepülő csapat. A június 16-i rendezvényen a bíróság idei témája a „bírósághoz fordulás” lesz, figyelemmel a januártól megváltozott eljárásjogi szabályokra és az újdonságnak számító elektronikus kapcsolattartásra.

 

A céljuk, hogy közvetlenül megszólítsák a lakosságot, megismertessék az emberekkel a bírósági szervezetet és annak működését, illetve közérthető tájékoztatást adjanak a bírósági eljárásokkal kapcsolatban általánosságban felmerülő kérdésekről. Fontosnak tartják annak a felmérését is, hogy a lakosság számára mennyire érthetőek a bírósági döntések és határozatok, illetve közérthető-e a bírósági kommunikáció. 

- Komposztáló Kerület Program. Komposzt játszóház kicsiknek és nagyoknak. 

 

 

Utolsó módosítás dátuma: 2018. június 15. 13:19
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!