Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
archívum »EU Pályázatok - kedvezményezett: Bp. Főváros II. Kerületi Önkormányzat
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

A hegy mindenkié! A Szemlőhegy Utcai Óvoda bővítése

A meglevő Óvoda bővítményeként az ország egyik legkorszerűbb óvodaépületén dolgoznak a kivitelezők. Az épülő kétszintes, új épületszárny falai között 100 gyermek elhelyezésére alkalmas, négy csoportszobát alakítanak ki a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel és egy tornaszobával.


A kedvezményezett neve: Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat

A projekt azonosító száma: : KMOP-4.6.1-11-2012-0005

A támogatás összege: 200 millió forint

 Az ország egyik legkorszerűbb óvodaépületén dolgoznak a kivitelezők a Szemlőhegy utcában. Az önkormányzati beruházásban készülő fejlesztésnek hála, ősztől száz gyermekkel többet tud óvodai ellátásban részesíteni a II. kerület.

A Szemlőhegy utcai 27. szám alatti villaépületben már régóta működik óvoda. A telket a II. Kerületi Önkormányzat 2008-ban vásárolta meg az ingatlan korábbi tulajdonosától, a BKV Zrt-től. Városrészünk egy önkormányzati tulajdonú telek és 340 millió forint fejében tudta biztosítani, hogy ne szűnjön meg az óvoda. A férőhelyhiánnyal küzdő kerület számára azért is hasznos volt a csere, mert a telek alsó, Kavics utcai részén ma egy új óvodai szárny épülhet. A gyerekek komfortos elhelyezése mellett a környezetvédelem és energiatakarékossági szempontok is fontos szerepet kapnak a II. Kerületi Önkormányzat legújabb óvodafejlesztésében. Az önkormányzat a Szemlőhegy utcai óvoda bővítésére több mint 300 millió forint saját forrást biztosít, miközben a beruházáshoz a „Nevelési intézmények fejlesztése" című európai uniós pályázaton keresztül 200 millió forint támogatást nyert el.
A kivitelezési munkálatok tavaly nyár óta, az ütemtervet tartva zajlanak.
A meglevő Óvoda bővítményeként épülő kétszintes, új épületszárny szinte teljesen elkészült, jelenleg a külső hőszigetelést, burkolást, külső-belső felületképzéseket és kültéri munkálatokat végzik. A falak között 100 gyermek elhelyezésére alkalmas, négy csoportszobát alakítanak ki a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel és egy tornaszobával.

Az intézmény az ország egyik legmodernebb és leggazdaságosabban üzemeltethető óvodaépülete lesz.

Megújuló energiaforrásként kerül beépítésre a levegő-hőszivattyú amely télen - a gázkazán mellett- a fűtést, nyáron a hűtést biztosítja. A tetőn elhelyezett napkollektorok besegítenek a melegvízellátásba.

A tervek szerint május elejére készülnek el a kivitelezéssel, azt követően történik az épület mobil bútorokkal, eszközökkel és játékokkal történő felszerelése.

Az új szárnyat szeptembertől vehetik birtokukba a kicsik.
Utolsó módosítás dátuma: 2015. június 17. 9:27
<2019. augusztus>
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!