Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

kadarka_latvanyterv.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat Pesthidegkúton, a Kadarka és a Szabadság utca sarkán álló telken megkezdi az új óvoda építését. Az intézmény a Hidegkúti út 220. alatti óvodát váltja ki, várhatóan 2019 őszétől.
kiajanlo_idos.jpg
Advent alkalmából Láng Zsolt polgármester immár 13. alkalommal köszöntötte a II. kerületi nyugdíjasotthonokban és gondozási központokban lakó szépkorúakat.
kiajanlo_werner.jpg
Werner Alajos katolikus atyáról, neves zenepedagógusról, a Regnum Marianum Közösség volt házfőnökéről neveztek el emlékparkot a Párás utcánál, Hidegkúton.
Az adventi időszakban idén is ingyenes, családi programokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat vasárnaponként.
A MikulásGyár idén először a Millenáris Parkba költözik, ahol november 30. és december 21. között 9 - 21 óráig várják az adományokat.
Ingyenesen használható kézilabdapálya épül Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a hűvösvölgyi Nagyréten. A fejlesztés a II. Kerületi Önkormányzat, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében valósul meg.