Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

kiajanlo_mandela.jpg
Dél-Afrika nagykövetsége a Nemzetközi Nelson Mandela-nap alkalmából bútorokat, háztartási gépeket és apróbb ajándékokat, sportszereket adott át a Cseppkő Gyermekotthon lakóinak. 
II_kerulet_kartya_pack_2018_kicsi.jpg
Kerületünk számos hagyományt ápol, amely erősíti a közösségi összetartozást, és szoros szálakkal fűz bennünket lakóhelyünkhöz. Ezt a kötődést kívánta erősíteni az önkormányzat a 2010-ben elindult II. Kerület Kártya-programjával.
kiajanlojo_bicaj.jpg
A nyári időszak a kerékpárosoké. A II. kerületben is egyre több a kerékpárút, melyet sokan használnak is. Ha valaki szeretné a kerékpározást a közösségi közlekedéssel kombinálni, néhány fővárosi járat segítségével ezt megteheti.
Az 1970 előtt elkészült házakban, épületekben gyakran használtak ólomtartalmú ivóvízcsöveket. Ha a vízhálózat és az épület kora miatt feltételezhető, hogy ólom kerülhet a csapvízbe, érdemes bevizsgáltatni. 
Ideiglenesen a Margit körút felé egyirányúsítják a Kis Rókus utcát a Kitaibel Pál utcától a körútig tartó szakaszon, ezért szerdától a Margit híd felől érkező autósok csak kerülő úton juthatnak el a Marczibányi térre.
A nyár végéig a II. kerület több játszóterén is felújítási, illetve bővítési munkálatokat végeznek mintegy 50 millió forintból. A Vérhalom és a Zsigmond téren például a nagyobb gyerekek számára helyeznek ki játszóeszközöket.