Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

lobogo_kicsi.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat kéri a kerület lakosságát, hogy nemzeti ünnepünk alkalmából, a forradalom és szabadságharcra emlékezve tűzzék ki a nemzeti színű lobogót a lakóházakra.
Feny_most.jpg
1998-ban átfogó rekonstrukció eredményeképpen nyerte el mai formáját a Fény Utcai Piac Cságoly Ferenc Ybl-díjas építész, a II. kerület díszpolgára tervei alapján.
recept.jpg
Ismét beindul október 25-én csütörtökön, 14 órakor a II. kerület ingyenes főzőklubja, szépkorúak számára. A háromalkalmas tanfolyamot szakképzett dietetikusok tartják. Az alkalmak végén az elkészített menüt a jelenlévők közösen elfogyaszthatják.
Továbbra is tilos az avarégetés, a környezetkárosító művelet komoly bírságot vonhat maga után. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. lombhulladék-gyűjtő zsákját megvásárolva a zöldjárat márciustól november végéig minden hétenelszállítja a lombot.
Október 10-én 91 éves korában elhunyt Székely Imre tanár, helytörténész, aki 2004-ben kapott II. Kerületért Emlékérmet.
A Budapesti Rendőr-Főkapitányság újra elindítja rendészeti képzését.