Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

szervatiusz_tibor_kicsi.jpg
Életének 88. évében elhunyt Szervátiusz Tibor, a II. kerület díszpolgára. A Kossuth-díjas szobrászművészt, a nemzet művészét a II. Kerületi Önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.
KeruletNapja_kulso.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes fesztiválja idén június 15-én (pénteken) és 16-án (szombaton) a Millenárison kerül megrendezésre.
FoldNapja_kulso.jpg
Április 22-én, a Föld napján számtalan izgalmas programmal várta a kerületi családokat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a II. Kerületi Önkormányzat a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében.
A II. Kerületi Önkormányzat az idén is megrendezi az elmúlt években nagy sikerrel lebonyolított tavaszi muskátlivásárát.
Tavaly óta külön rendelettel védi a II. Kerületi Önkormányzat a városrész zöldterületeit. A jogszabály hatálya alá tartozó területeken, főleg a különösen védett helyszíneken május 1-jétől szigorú fellépésre számíthatnak a tiltott helyen várakozók.
Óvodás és kisiskolás korosztály számára létesített KRESZ-tanpályát a II. Kerületi Önkormányzat a pasaréti Nagy Lajos tér (Fenyves park) területén.