Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

vigado_tuz_kicsi.jpg
Lángok csaptak fel a hűvösvölgyi Vigadó épületében szeptember 17-én este. A tűzoltókat a II. Kerületi Önkormányzat Városrendészetének szolgálatban lévő közterület-felügyelői értesítették, miközben kimentettek egy embert a tűzből.
Sportparade2.jpg
Igazán kellemes időben zajlott a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont hagyományos sportágválasztó rendezvénye szeptember 15-én.
mk_kiajanlo.jpg
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25. születésnapja alkalmából a máriaremetei kegytemplom szabadtéri oltáránál celebrált misét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szeptember 15-én. Az eseményen részt vett Láng Zsolt polgármester is.
A II. Kerületi Önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából hajókirándulással és irodalmi esttel köszönti a kerületben élő időseket. 
A II. Kerületi Önkormányzat utcai futóversenyét szeptember 30-án vasárnap tartják a Millenárison (1024 Kis Rókus u. 16–20.). A versenyen nevezési díj nincs.
A lomtalanítást végző Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF Nonprofit Zrt.) a korábbi évekhez hasonlóan a nyári iskolai szünetet követően tart lomtalanítást kerületünkben SZEPTEMBER 23. és 30. között