Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

janos_korhaz_felujitas_kicsi.jpg
Budapest és Pest megye eddigi legnagyobb kórház- és szakrendelő-fejlesztési programja indul el idén. A következő három évben 70 milliárd forintot fordítanak a térség egészségügyi létesítményeire, többek között a Szent János Kórház modernizálására.
veszelyeshulladek_170617_kicsi.jpg
Az év utolsó veszélyeshulladék-gyűjtését szervezi a II. Kerületi Önkormányzat november 18-án szombaton, 8-12 óra között a már ismert két helyszínen.
rajzp_kiajanlo.jpg
„Rózsadombon két kerékkel” címen hirdetett rajzpályázatot októberben alsós és felsős diákoknak a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság. A közönségdíjakhoz az olvasók szavazatait várják.
November 13-19. között rendezi meg a Klebelsberg Kultúrkúria névadójának tiszteletére a Klebelsberg Kuno Hetet.
A II. Kerületi Önkormányzat 1 milliárd forintot érő telkén, a kormány 6,8 milliárd forintos támogatásával új szakrendelő épülhet a Frankel Leó út 80-82. szám alatt. A beruházás várhatóan jövőre indul és 2020-ban készül el.
A II. Kerületi Önkormányzat idén ősszel is több helyszínen szervez díjmentes és önkéntes egészségügyi szűrőnapot kerületünk felnőtt lakosai számára.