Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

SzenaTer_TarlosLangGulyas.jpg
2019 végére megújul a Széna tér, ahonnan a tervek szerint elköltöztetik a buszpályaudvart is. A régóta várt beruházásra 2,5 milliárd forintot fordítanak.
kiajanlo_agaprit.jpg
Idén is lehet jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatására. A polgármesteri hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkező ágakat, gallyakat.
veszelyeshulladek_170408.jpg
Az év első ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtését március 24-én szombaton, 8–12 óra között tartja a II. Kerületi Önkormányzat a már ismert két helyszínen.
Koszorút helyeztek el az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő megtorlás legfiatalabb mártírja, Mansfeld Péter emlékművénél március 21-én, halálának évfordulóján. 
A Fény utcai piac ismét jótékonysági akciót indít, amivel a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára gyűjt tartós élelmiszert, ruhát, játékot március 26-ig a piac területén kihelyezett gyűjtődobozokba.  
Az Egészséges Budapest Program keretében teljesen megújul az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI).