Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

okmanyiroda
Július 1-jén pénteken a polgármesteri hivatalok, a kormányhivatalok, a házi gyermekorvosi, a felnőtt háziorvosi, a fogorvosi és az orvosi szakrendelők zárva tartanak.
Poznan_Millenaris_2016_kicsi.jpg
A lengyelországi Poznań városában 1956-ban kitört felkelésre, és a karhatalom sortüzében elhunyt 16 éves Wiesław Kuźnicki lengyel diákra emlékeztek június 28-án a Millenárison.
teherauto_kozterulet_kicsi.jpg
A Pesthidegkút-Ófalun élők kérésének megfelelően az Önkormányzat vezetése elérte a Fővárosnál, hogy mától engedély birtokában is csak hétköznapokon 9 és 15 óra között hajthatnak be teherautók a 3,5 tonnás súlykorlátozás alá eső területre.
A II. Kerületi Önkormányzat idén is meghirdeti városrészünk szépítését célzó pályázatát a kerületi lakosoknak. Azok nevezhetnek, akik nagy gonddal ápolják és csinosítják a házuk előtti közterületet.
Felújítja a Szépjuhászné utat a II. Kerületi Önkormányzat. A június 21. és augusztus 28. között zajló munkák miatt teljes hosszában lezárták az utat, de az ingatlanok megközelíthetők maradtak.
A nyár közeledtével egyre gyakrabban szervezünk programokat a természetben és mind több időt töltünk ott. A kültéri elfoglaltság során veszélyforrást jelenthetnek a rovarok.