Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Láng_Zsolt
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Hidegkúti közösségi tér átadása
A Ghymes együttes koncertjével nyílt meg a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont szeptember 6-án Pesthidegkúton. A Szabadság utcai focipályák mellett – a fejlesztés második ütemeként – szabadidőparkot adott át Láng Zsolt polgármester.
Hármashatár-hegyi repülőtér
Az utóbbi hetekben többen is érdeklődtek a Hármashatár-hegyi repülőtér sorsáról. Csabai Péter VÖK.elöljáró a elmondta: az elmúlt nyolc évben a II. Kerületi Önkormányzatnál soha nem merült fel az egyébként természetvédelmi terület beépítése.
cba_atadas_kicsi.JPG
Négy ütemben, több éves munkával újul meg Pesthidegkút központja. Jelenleg is zajlik a Máriaremetei út–Hidegkúti út csomópont átalakítása, átadták az új élelmiszer-áruházat és elkezdődik a Szolgáltatóház építése.
Szeptember végére kész lesz a kiszélesített Kelemen László utcai híd és az új csomópont. Hónapokig hiába várt a kerület a szakhatósági engedélyekre. A közlekedési rend átalakult.
Az idei lomtalanítást október 15–21. között végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a II. kerületben. A részletekről levélben, szórólapokon és a Budai Polgárban egyaránt tájékoztatják a lakókat
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.