Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

lom_varosrendeszet_2_kicsi
Idén szeptember 9. és 16. között lesz a lomtalanítás. A II. Kerületi Önkormányzat és a Fővárosi Közterület–fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) megállapodása szerint a rendezett lebonyolítás érdekében a cég nyolc kisebb körzetre osztva szállítja el a lomot.
szep_juhaszne_atadas_kicsi.jpg
Átadták a Szép Juhászné utat, amelyet 300 millió forintból újított meg a II. Kerületi Önkormányzat. A tervezett határidő előtt elkészült úton elsőként kerékpárosok gurulhattak végig.
hidegkuti_feszt_2016_kicsi.JPG
Augusztus 31. és szeptember 4. között rendezi meg a Klebelsberg Kultúrkúria hagyományos nyárbúcsúztató művészeti fesztiválját, amelyet a szervezők Magyar Kincsestár címmel gróf Széchenyi István tiszteletére állítottak össze.
Harmadik alkalommal hirdet környezetszépítési pályázatot a II. kerület területén működő társadalmi szervezetek (egyházak, civil szervezetek és társasházak) részére a II. Kerületi Önkormányzat. Jelentkezni augusztus 31-ig lehet.
Ebösszeírást tartanak a városrészünkben 2016. szeptember 1. és november 30. között. Az adatlap kitölthető elektronikus úton, vagy személyesen a Lakosságszolgálati Csoportnál.
A II. Kerületi Önkormányzat idén is meghirdeti városrészünk szépítését célzó pályázatát a kerületi lakosoknak. Azok nevezhetnek, akik nagy gonddal ápolják és csinosítják a házuk előtti közterületet.