Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lnag_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Alakuló testületi ülés 2014. október 20.
Október 20-án tartotta alakuló ülését az új összetételű testület. A polgármesterként immár harmadszorra megválasztott Láng Zsolt és a mandátumot szerzett képviselők eskütételüket követően vették át öt évre szóló megbízólevelüket.
fooldal_valsztas_2014_grafikon_kicsi.jpg
A II. kerületi választópolgárok a folytatás mellett tették le a voksukat: Láng Zsolt harmadik alkalommal nyerte el a polgármesteri címet, a választókerületekben egyetlen kivétellel a Fidesz–KDNP jelöltjei szereztek mandátumot.
fonodo_magit_kicsi.jpg
A Bem rakpart szakaszos lezárásával folytatódik a budai fonódó villamoshálózat kivitelezése október 22-én. Ideiglenesen kétirányúsítják a Fő utcát a Székely utca és a Bem tér között.
Az egészséges II. kerületért program keretében a II. Kerületi Önkormányzat idén ősszel három helyszínen szervez díjmentes és önkéntes egészségnapot kerületünk felnőtt lakosai számára.
Várhatóan három hétig lesz lezárva a Fillér utca csatornaépítés miatt. A 149-es buszok kerülővel közlekednek. A Lévay utcát lefelé, a Balogvár utcát felfelé vezető irányba egyirányúsították.
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.