Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

szemlohegy_ovi_atadas_kicsi.JPG
Száz kisgyermek elhelyezésére alkalmas épületszárnnyal bővült a Szemlőhegy Utcai Óvoda. Az akadálymentesített és energiatakarékos épület átadását szeptember 16-án tartották.
oktober_6_2015_kicsi.jpg
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hősei és mártírjai előtt tiszteleg az ország október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján. Ezen a napon végezték ki Pesten gróf Batthyány Lajost, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökét is.
komposzt_verhalom_kicsi.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat segítségével eddig mintegy 2100 helyszínen indult el a komposztálás városrészünkben. A programhoz folyamatosan lehet csatlakozni.
Átadták a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium felújított focipályáját és felavatták az iskola új mobilkönyvtárát október 1-jén délelőtt. 
Hitelfelvétel nélkül építene uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A tervek szerint a fedett uszoda és a tanmedence mellett kültéri medence is épülhet, amely vízilabda mérkőzésekre is alkalmas, nyáron pedig strandként üzemelne.
Az idősek világnapján a korábbi évekhez hasonlóan, idén is hajókirándulással kedveskedett az önkormányzat a II. kerületi nyugdíjasklubok tagjainak. A vendégeknek Szulák Andrea művésznő adott műsort.