Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

fonodo_Margit_hid_150323_kicsi.JPG
Március 21-től nyolc hétre lezárták a rózsadombi szerpentin alsó szakaszát, gépjárművel a Rómer Flóris utcán át érhető el a Margit körút. A 4-6-os villamost két hónapig buszokkal pótolják.
sik_ferenc_emlektabla_kicsi.jpg
A Nemzeti Színház volt főrendezője és örökös tagja, Kossuth- és Jászai Mari-, posztumusz Magyar Örökség-díjas érdemes és kiváló művész emléktábláját avatták fel a Kavics utcában március 25-én.
fogyatekosbarat_kicsi.jpg
A Fogyatékosság-barát Munkahely címet kapta a II. Kerületi Önkormányzat cége, a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. A vállalat évek óta alkalmaz mozgásukban korlátozott munkatársakat az ügyfélszolgálaton.
Szülői és önkormányzati támogatással őszre elkészülhet a Rákóczi gimnázium multifunkcionális sportpályája. A Rákóczi Kincsestár-gála bevételeit is a létesítmény céljaira fordítják.
A lengyelországi Przemysl-erődben 100 éve hősi halált halt és hadifogságba esett katonákra emlékeztek március 22-én a II. kerületi Gyóni Géza téren álló I. világháborús emlékműnél.
A magyar-török kormánymegállapodás értelmében 2017-re felújítják Gül Baba türbéjét és annak tágabb környezetét – jelentette be február 26-án Láng Zsolt polgármester, Varga Mihály miniszter és Fürjes Balázs kormánybiztos.