Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

szemetelok_kicsi.jpg
Továbbra is visszatérő probléma az illegális közterületi hulladéklerakás. A lakosság többségét zavaró szemétkupacok felszámolására évente mintegy százmillió forintot költ az önkormányzat.
muskatlivasar_1_kicsi.jpg
A korábbi évek hagyományainak megfelelően a II. Kerületi Önkormányzat idén is tart tavaszi muskátlivásárt április 30-án, szombaton reggel 7 órától a készlet erejéig. Az érdeklődők két helyszínen összesen 13 ezer tőnyi növény közül válogathatnak.
nemet5.jpg
Emléktáblát avattak a német kitelepítés 70. évfordulóján Solymáron a vasútállomás falán április 23-án, emlékezve arra az 1320 pesthidegkúti német ajkúra is, akik 1946-ban elhagyni kényszerültek otthonukat, hazájukat. 
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt (FKF) tájékoztatása szerint már a II. kerületi, Fő utcai ügyfélszolgálaton is kaphatóak zöldhulladékos zsákok. Igaz, csak bankkártyával lehet fizetni a kirendeltségen.
Folyamatosan lehet jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat tíz éve sikeresen működő komposztáló programjára. Az edények térítésmentes átvételének feltétele a használati megállapodás aláírása, és egy tájékoztató előadás meghallgatása.
Harmadik alkalommal hirdet környezetszépítési pályázatot a II. kerület területén működő társadalmi szervezetek (egyházak, civil szervezetek és társasházak) részére a II. Kerületi Önkormányzat. Jelentkezni augusztus 31-ig lehet.