Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lnag_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

parkolas ket eves kicsi
Idén sem kell személyesen intézniük a jövő évi parkolási engedélyt azoknak, akik rendelkeznek 2014-re szóló lakossági engedéllyel, és nem változtak adataik az elmúlt évben. Az engedélyeket január 5-től adják ki.
Adventi idősotthonlátogatás, címlap
A tavaly Idősbarát Önkormányzat-díjjal kitüntetett II. Kerületi Önkormányzat egyik szép hagyománya, hogy minden évben, az advent időszakában meglátogatja a kerületünkben működő idősgondozással foglalkozó intézményeket.
kapas_karacsony_2014_kicsi.JPG
Idén is megrendezték a II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának karácsonyi ünnepségét, amelyre ez alkalommal is neves művészek kaptak meghívást.
Karácsonyi ünnepséget tartottak II. Kerületi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonának (ÉNO) gondozottjai december 19-én a Klebelsberg Kultúrkúriában.
Idén is ingyenes, családi és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket az adventi időszakban vasárnaponként a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat.
Folytatódik az Internet kortalanul tanfolyam a belső kerületrészben. Csak olyan jelentkezőket várnak, akik eddig még nem vettek részt a tanfolyamon. Jelentkezni január 31-ig lehet. Pesthidegkúton folyamatosan fogadják az érdeklődőket.