Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Láng_Zsolt
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Kelemen_Laszlo_utca_1.JPG
A nyár folyamán kerületünk több pontja is átalakul. Számos helyen kezdődnek, illetve folytatódnak majd a munkálatok, ezért júliusban és augusztusban több helyen kell számítani forgalomkorlátozásra, illetve -terelésre.
csatornazas_hidegkut_2014_kicsi
Zajlik a csatornázás a II. kerületben, ahol összesen 10 kilométernyi vezeték épül 2015-ig. A munkálatok miatt júliusban és augusztusban a kivitelező tájékoztatása szerint újabb helyszíneken kell forgalomkorlátozásokra számítani.
rendelok_kicsi.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat a nyár folyamán több kerületi háziorvosi rendelőt is felújít. A 100 milliós beruházás keretében szinte teljes körűen megújul a Csatárka úti, az Ady Endre utcai, valamint Hidegkúton a Községház utcai rendelő.
Áder János köztársasági elnök október 12-ére írta ki az önkormányzati választás időpontját. Ekkor lesz a nemzetiségi választás is.
A II. Kerületi Önkormányzat közbenjárásával sikerült kompromisszumos megoldást találni az 5-ös busz Pasaréti téri végállomásánál kialakult felszállási nehézségekre. A Budapesti Közlekedési Központ felszállópontot alakít ki a téren.
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.