Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

budai_advent_2016_kicsi.jpg
Az adventi időszakban vasárnaponként ingyenes, családi és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat.
terfigyelo_bejaras_kicsi.JPG
A térfigyelő kamerák rendszerének kiépítése minden településen a bűncselekmények csökkenését hozta, a technika szerepe a bűnmegelőzésben ezért megkérdőjelezhetetlen. A II. kerületi hálózatot az önkormányzat felújíttatja.
parkolas_kicsi.jpg
A jövő évre érvényes lakossági várakozási engedélyeket akár otthonról, az interneten keresztül is lehet igényelni januártól. Azokat a lakókat, akik 2016-ra már rendelkeznek engedéllyel, december közepétől levélben értesítik a változásokról.
Átadták a II. Kerületi Önkormányzat támogatásából megvásárolt babasírásjelző-készüléket a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szervezetnek november 30-án délelőtt az alapítvány Hűvösvölgyi úti székhelyén. 
Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat és négy pesthidegkúti plébánia közös adventi ünnepséget tartott, ahol énekléssel, imádsággal, szeretetvendégséggel várták a járókelőket.
Befejeződött a II. kerületén tartott kutyák regisztrációja. A hivatal az adatok feldolgozását követően tájékoztatást ad az ebregisztráció részleteiről.