Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Láng_Zsolt
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

szekelykapu_kicsi.JPG
A máriaremetei Kisboldogasszony Bazilika templomkertjének bejáratánál székely kaput avattak augusztus 16-án. Az ünnepség után innen indult útnak több száz zarándok a Mária Út Egyesület szervezésében.
csatornazas_hidegkut_2014_kicsi
A nyár folyamán 10 kilométernyi vezeték épül meg a II. kerületben. A munkálatok miatt augusztusban is több helyen változhat a forgalmi rend. Lezárták a Kuruclesi utat a Budenz út és a Labanc út között.
kertpalyazat_2013_kicsi
Még lehet jelentkezni az önkormányzat városszépítő pályázatára. Azok indulhatnak, akik különös gondot fordítanak a házuk előtti közterület gondozására.
Október 12-én Magyarországon egy napon két választás lesz. A köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását is erre a napra tűzte ki.
A napokban megkezdődik a Polgármesteri Hivatal épülete mögött található lépcsősor és járda átépítése a Papkertben.
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.