Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

ki_nyer_ma_2017_aprilis_kicsi.jpg
Játék, zene és versek várták az érdeklődőket a Marczibányi Téri Művelődési Központban április 25-én este a II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa „Ki nyer ma?” című ingyenes műsorán.
Bem_Jozsef_utca_felujitas_kicsi.jpg
Teljes szélességében megújul a II. kerület Bem József utca a Margit körút és a Bem rakpart között június végéig. A munkák május 4-én kezdődnek.
okostelefon_klub_kicsi.jpg
Az önkormányzat újra meghirdeti az „Okosan az okoseszközökről klubot”, ahol a résztvevők szakember segítségével kapnak választ a gyakorlatban felmerülő problémákra az okostelefonokkal és táblagépekkel kapcsolatban.
Április 18-tól hétfőtől csütörtökig délelőttönként minden órában rendelői járatot közlekedtet az önkormányzat a Vízivárosból a Rét utcai rendelőbe. A minibuszra több megállóban is felszállhatnak az idősek előzetes jelentkezés után.
Május végén kezdenék a hűvösvölgyi villamosvonal támfalának elodázhatatlan felújítását. A járatokat buszokkal pótolják az augusztus végéig tartó vágányzár ideje alatt.
A II. Kerületi Önkormányzat, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja és a II. kerületi Rendőrkapitányság ingyenes kerékpárszervizt és -regisztrációt szervezett április 21-én a Fény utcai piacnál.