Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

szemlohegy_ovi_atadas_kicsi.JPG
Száz kisgyermek elhelyezésére alkalmas épületszárnnyal bővült a Szemlőhegy Utcai Óvoda. Az akadálymentesített és energiatakarékos épület átadását szeptember 16-án tartották.
fonodo_probajarat_(1).jpg
Villamosok jártak a budai fonódó vonalán. A járművek már november 22-én próbát végeztek a Széll Kálmán téri és a Bem rakparti ágakon. A közlekedés január közepén indulhat meg, addig tovább tesztelnek és a vezetőket képzik.
huvosvolgyi_szolgatatohaz_atadas_kicsi.jpg
Pesthidegkúton régóta várt szolgáltatásokkal fogadja a vásárlókat a november 13-án megnyílt Hűvösvölgyi Szolgáltatóház. A 35 üzlet mellett hamarosan posta és kormányablak is nyílik.
A máriaremetei uszodaberuházás adminisztratív előkészítése sikeresen befejeződött. A II. Kerületi Önkormányzatnak rövid idő alatt sikerült megszereznie az uszoda jogerős építési engedélyét a szakhatóságoktól.
A pályázókat a Móricz Zsigmond Gimnázium aulájában köszöntötték november 23-án. A II. Kerületi Önkormányzat novellaíró-pályázatán 12-18 év közötti, II. kerületi iskolások és II. kerületben élő fiatalok vehettek részt.
A 191-es autóbusz közlekedésének elősegítése, valamint a gépjárműforgalom biztonságosabbá tétele érdekében megállni tilos táblákat tettek ki az Apostol utcában, és védett lett a busz útvonala a Szeréna út–Sarolta utca kereszteződésben.