Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lnag_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Széll Kálmán tér címlap
A Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztatón jelentették be, a kivitelezési szerződések aláírását követően még az idén elindul a főváros egyik legforgalmasabb közterületének teljes körű felújítása.
Kelemen László utcai csomópont átadása, címlap
November 13-án nem sokkal 12 óra után megindult a közlekedés a Kelemen László utcai csomópontban. Láng Zsolt adta át a 182 millió forintból megvalósult beruházást, amely révén jelentősen csökken a zsúfoltság a környéken.
fonodo_rakpart_kacsa_kicsi.jpg
Nagy zajjal járó munkálatokat végeznek a budai fonódó villamoshálózat építése miatt a Batthyány tér és a Margit híd között november 24-től várhatóan egy héten át. A szakaszon busszal pótolják a H5-ös hévet.
Az év utolsó ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtő akcióját november 29-én szombaton 8–12 között tartja a II. Kerületi Önkormányzat két helyszínen.
Három ünnepség helyszíne volt a Törökvész Úti Általános Iskola november 20-án: átadták az idei Gyermekekért-díjat, hét pedagógus vehetett át színes diplomát, valamint kiosztották a felsőoktatási ösztöndíjakat.
Folytatódik az Internet kortalanul tanfolyam a belső kerületrészben. Csak olyan jelentkezőket várnak, akik eddig még nem vettek részt a tanfolyamon. Jelentkezni január 31-ig lehet. Pesthidegkúton folyamatosan fogadják az érdeklődőket.