Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

kutyusok_kicsi.jpg
Összesítette a tavaly novemberben lezárult ebösszeírás eredményét a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda Környezetvédelmi Csoportja, amely ezúton is köszöni a gazdák együttműködését.
vallalkozoi_eloadas_kicsi.JPG
Két helyszínen folytatódik az önkormányzat támogatásával működő, ingyenes II. Kerületi Vállalkozói Klub, melynek keretében januárban a honlapkészítés és a hírlevélküldés rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.
parkolas_kicsi.jpg
Az idei évre érvényes lakossági várakozási engedélyeket akár otthonról, az interneten keresztül is lehet igényelni januártól. Azokat a lakókat, akik 2016-ra már rendelkeztek engedéllyel, decemberben levélben értesítették a változásokról.
A lefagyott, takarítatlan járdák gyakran okoznak balesetet, és ennek esetleges jogi következményeit a járdaszakaszért felelős ingatlantulajdonosoknak kell viselniük. A síkosságmentesítés is a lakók feladata.
A karácsonyi ünnepeket követően a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A fákat a kukák mellé kell letenni, vagy a gyűjtőpontokra lehet vinni.
Karácsony után a nagyobb ajándékok csomagolását még most sem késő szétválogatni, ha eddig nem dobtuk ki őket: a hullámpapírt a kék, a műanyagot a sárga kukába tegyük, vagy ha nem fér bele, akkor mellé. A hungarocellt a hulladékudvarokban adhatjuk le.