Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

uszoda_epulhet_kicsi.jpg
Az önkormányzati önerő mellett, társaságiadó-felajánlásokból (tao) és kormányzati támogatásból megépülhet az uszoda Hidegkúton, amelyre már évtizedek óta vágynak a környék lakói. Már idén elkészülhet a kiviteli terv, az uszoda 2018 elején elkészülhet...
deli3
A Budán élők és dolgozók érdekére hivatkozva a Déli pályaudvar egyes funkcióinak megtartása mellett foglalt állást Láng Zsolt II. kerületi polgármester.
veszelyeshulladek_4_kicsi.jpg
Veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. Kerületi Önkormányzat május 27-én, pénteken 12-16 óra között. A hulladékot két helyszínen, ingyenesen lehet leadni.
Kerületünk közterületeit teszik szebbé önkéntes munkával a Polgármesteri Hivatal munkatársai május 27-én. A környezetvédelmi akcióhoz idén is csatlakozni lehet, takarítási kellékeket biztosítanak, az összegyűjtött szemetet elszállítják.
Az Idősügyi Tanács programjainak keretében május 26-tól havi rendszerességgel – júliust és augusztust kivéve – ingyenes táncklubot hirdet a kerület táncos lábú lakosainak. A táncklubot változó helyszíneken tartják.
Folyamatosan lehet jelentkezni a II. Kerületi Önkormányzat tíz éve sikeresen működő komposztáló programjára. Az edények térítésmentes átvételének feltétele a használati megállapodás aláírása, és egy tájékoztató előadás meghallgatása.