Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

janos_korhaz_sajtotajekoztato_kicsi.jpg
Polgári kezdeményezésre gyűjtenek aláírást azért, hogy a tervezett új fővárosi központi kórház a Szent János Kórház területén, vagy annak közelében épüljön fel, javítva ezzel a térség egészségügyi ellátottságát.
uszoda_kicsi.jpg
Hitelfelvétel nélkül építene uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A tervek szerint a fedett uszoda és a tanmedence mellett kültéri medence is épülhet, amely vízilabda mérkőzésekre is alkalmas, nyáron pedig strandként üzemelne.
templomkert_kicsi.jpg
Ingyenes kulturális programokkal várja a közönséget a Templomkerti esték rendezvénysorozat Pesthidegkúton. Július 25-én, szombaton Körtvélyessy Zsolt tart majd előadást.
Meghosszabbította a hőségriadót az ÁNTSZ július 26-ig. A héten tovább erősödik a nappali felmelegedés, amely fokozott óvatosságot követel mindenkitől, fontos odafigyelni a fokozott folyadékbevitelre.
Július végéig helyreállítási munkák miatt a Szentlélek tér és a Batthyány tér között pótolják a H5-ös HÉV-et. Augusztus 1-től 8-ig a vonatok újra a Margit hídig járnak.
Töretlen népszerűségnek örvend a II. Kerületi Önkormányzat által szervezett Internet kortalanul tanfolyam. Az újabb csoportok szeptemberben indulnak