Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Láng_Zsolt
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

kelemen_laszlo_hid_lezarva_kicsi.JPG
Augusztus 22-én elkezdődött, és várhatóan hat hétig tart a Kelemen László utcai híd felújítása és kibővítése. A közlekedési rend átalakult, a 29-es buszok terelőúton járnak, a közlekedőket táblák segítik.
sportpalya_atado_kicsi.JPG
Ünnepélyes keretek között átadták a Hidegkúti Sportközpontot augusztus 30-án szombaton. Reggeltől estig színes programokkal várták az érdeklődőket a Szabadság utcai pályánál.
lom_varosrendeszet_2_kicsi
Az idei lomtalanítást október 15–21. között végzi a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a II. kerületben. A részletekről levélben, szórólapokon és a Budai Polgárban egyaránt tájékoztatják a lakókat
Szeptember elsején kerületünk iskoláiban is megkezdődött az új tanév. Az önkormányzat a nyár folyamán 30 millió forintot fordított az iskolák felújítására, korszerűsítésére.
A nyár folyamán 10 kilométernyi vezeték épül meg a II. kerületben. A munkálatok miatt augusztusban is több helyen változhat a forgalmi rend. Megnyitották a Kuruclesi és a Szépjuhászné utat.
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.