Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Láng_Zsolt
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

valasztas_2014_logo
Az április 6-i országgyűlési választás rendben zajlott a II. kerület 73 szavazókörében. A kerületünket érintő két választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje, Varga Mihály és Fónagy János szerzett parlamenti mandátumot.
Wallenberg-koszorúzás, 2014. április 16.
Dankó Virág alpolgármester és Láng Zsolt polgármester a holokauszt 70. évfordulójának alkalmából koszorút helyezett el Raoul Wallenberg II. kerületi szobránál április 16-án.
Fold Napja 2012 kicsi
Ingyenes programokkal várják az érdeklődőket április 27-én egész nap a II. Kerületi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös, Föld-napi programjaira a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjénél.
Villamospótló buszok járnak április 14-től a 17-es villamos vonalán 2015 nyaráig, miután megkezdődnek a budai fonódó villamoshálózat kialakítását előkészítő munkálatok.
A költészet napja kerületünkben évek óta az egyik legfontosabb ünnep. Közel ötven író és költő lakhelyén áll ma emléktábla, Áprily Lajostól Németh Lászlón és Ottlik Gézán át Weöres Sándorig.
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.