Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

rakoczi_sport_1_kicsi.jpg
Ünnepélyes keretek között átadták a Rákóczi gimnázium udvarán kialakított multifunkciós sportpályát, amely az iskola kezdeményezésére az önkormányzat és a szülők összefogásának köszönhetően épült meg.
fejlesztes_tajekoztato_kicsi.jpg
Négymilliárd forintból épít uszodát az önkormányzat Pesthidegkúton – jelentette be Láng Zsolt polgármester. A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány, amely több száz millió forint értékben más, II. kerületi fejlesztést is támogat...
rendorseg_aldozatvedelem_1.jpg
A bűnmegelőzés, az áldozattá válás elkerülése és az áldozatsegítés a célja az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszernek (ÁSZER), amelyet az önkormányzat és a rendőrkapitányság honosít meg a kerületünkben.
Nagyszabású épületenergetikai korszerűsítést hajtottak végre a II. kerületben működő Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK) épületein. A felújítás mintegy 740 millió forintba került.
Városrészünk polgárai február 28-ig tehetnek javaslatot arra, hogy a képviselő-testület idén kinek adományozzon díszpolgári, posztumusz díszpolgári címet és II. Kerületért Emlékérmet.
A tavalyi parkolási engedélyek idén január végéig voltak érvényesek, és véget ért az e-mailben benyújtható kérelmek időszaka is. Az új engedélyeket, a gazdálkodói és az egészségügyi hozzájárulásokat már csak személyesen lehet kiváltani.