Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

wallenberg_emlektabla_keleti_karoly_kicsi.jpg
Raoul Wallenberg előtt tisztelegve avattak emléktáblát május 22-én a Keleti Károly utca 26-os számú háznál. Itt festette meg Dombrovszky László festőművész az egyetlen hiteles művészi portrét az embermentő svéd diplomatáról.
uszoda_kicsi.jpg
Hitelfelvétel nélkül építene uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A tervek szerint a fedett uszoda és a tanmedence mellett kültéri medence is épülhet, amely vízilabda mérkőzésekre is alkalmas, nyáron pedig strandként üzemelne.
mentoallomas_meghivohoz_kicsi.jpg
Minden érdeklődőt szeretettel vár a Pesthidegkút és Környéke Mentőegyesület a hidegkúti mentőállomás fennállásának ötödik évfordulója alkalmából tartott nyílt napra május 30-án 10-15 óra között.
Az előadás-sorozat második részében Dr. Feith Helga Judit egészségügyi szakjogász várja az érdeklődőket május 27-én 17.30 órakor az Egészségügyi Szolgálat könyvtárában.
Hónapok óta folynak a munkálatok a Széll Kálmán téren, a felújítás 2016 tavaszán fejeződik be. Új megállókat építenek, megújul a metró épülete és a díszkút, a közlekedés pedig kényelmesebb lesz.
A II. Kerületi Önkormányzat novellaíró-pályázatot hirdet 12-18 év közötti, II. kerületi iskolások és II. kerületben élő fiatalok számára. A pályázatok beadási határideje: 2015. június 8.