Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

margit_korut_150424_kicsi.JPG
A budai fonódó villamoshálózat építése miatt április 25-től új forgalmi rendet vezettek be a Margit körúton a Keleti Károly utcai és a Török utcai csomópontoknál.
uszoda_kicsi.jpg
Hitelfelvétel nélkül építene uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A tervek szerint a fedett uszoda és a tanmedence mellett kültéri medence is épülhet, amely vízilabda mérkőzésekre is alkalmas, nyáron pedig strandként üzemelne.
Musica_sacra_2015_kicsi.JPG
A Móricz Zsigmond Gimnázium adott otthont a XVI. Musica Sacra Civitatis hangversenynek április 24-én. Ez alkalommal is kiváló karmesterek vezényletével hangzottak el a kórusművek.
A II. Kerületi Önkormányzat novellaíró-pályázatot hirdet 12-18 év közötti, II. kerületi iskolások és II. kerületben élő fiatalok számára. A pályázatok beadási határideje: 2015. június 8. 
Az önkormányzat idén is pályázatot hirdet a II. kerület területén működő társadalmi szervezetek (egyházak, civil szervezetek és társasházak) támogatására. Jelentkezni augusztus 31-ig lehet.
Átadták az Áldás iskola multifunkciós sportpályáját, amely az önkormányzat, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a szülők és cégek összefogásával épülhetett meg.