Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

Kaptato_dijatado_kulso.jpg
Közoktatási kerekasztalt tartott a II. Kerületi Önkormányzat Humánszolgáltatási Igazgatóságának Intézményirányítási Osztálya a kerületi általános és középiskolák vezetői, valamint Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató részvételével. 
Mariaremete_szenteles.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat minden évben több millió forint támogatást nyújt a II. kerületben működő civil és egyházi szervezeteknek.
kiajanlo_klebelsberg.jpg
Idén Szilágyi Zsolt adyligeti lokálpatriótát, valamint posztumusz Werner Alajos atyát, a Regnum Marianum Közösség egykori házfőnökét tüntették ki Klebelsberg-díjjal november 16-án. 
Új műfüves sportpályát avatott a Pitypang Utcai Általános Iskolában Láng Zsolt, II. kerületi polgármester és Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató.
Az adventi időszakban idén is ingyenes, családi programokkal várja az érdeklődőket a Mechwart ligetbe a II. Kerületi Önkormányzat vasárnaponként.
Komor Marcell (1868-1944) neves építész születésének 150. évfordulóját ünnepelték Keleti Károly utcai lakóházánál november 6-án.