Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

nepszavzas_2016_kicsi.jpg
Országos népszavazást tartanak október 2-án, vasárnap a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban. A szavazás 6.00 órától 19.00 óráig tart.
mansfeld_peter_szobor_kicsi.jpg
Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a II. Kerületi Önkormányzat teljesen felújítja a Mansfeld Péter parkot. Az avató ünnepségre beszédíró-pályázatot hirdet 11-13. évfolyamos, II. kerületben tanuló illetve lakó diákok részére.
helytorteneti_seta_kicsi.jpg
A II. Kerületi Önkormányzat "Bem tértől a Széna térig" címmel ingyenes helytörténeti sétákat szervez kerületi lakosoknak az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.
Az autómentes nap keretében ingyenes kerékpárszerviz és ajándék várta a biciklizőket a II. kerületben szeptember 22-én. Az önkormányzati óvodákban futóbicikliket kaptak a gyerekek.
A bővülő, II. kerületi parkolási övezetben lakókat a Városrendészet levélben tájékoztatja az ingyenes, vagy kedvezménye várakozásra jogosító engedélyek kiváltásáról.
A II. Kerületi Önkormányzat utcai futóversenyét október 9-én vasárnap tartják a Millenárison (1024 Kis Rókus u. 16–20.). A versenyen nevezési díj nincs.