Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lnag_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

fooldal_valsztas_2014_grafikon_kicsi.jpg
A II. kerületi választópolgárok a folytatás mellett tették le a voksukat: Láng Zsolt harmadik alkalommal nyerte el a polgármesteri címet, a választókerületekben egyetlen kivétellel a Fidesz–KDNP jelöltjei szereztek mandátumot.
1956_kicsi.jpg
A Múzeum 1965 Emlékére Közhasznú Alapítvány a forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából október 22-én 17 órától emlékműsort tart a Móricz Zsigmond Gimnáziumban (1025 Törökvész út 48–54.).
Mozgássérült hinta címlap
Mozgássérült gyermekek használhatják azt az új játszóeszközt, amelyet Láng Zsolt polgármester adott át október 10-én a Marczibányi Téri Művelődési Központ kertjében.
Klebelsberg Kuno egykori kultuszminiszternek állít majd emléket és pedagógus-továbbképzési központként üzemel a Klebelsberg-kastély, amelynek 700 millió forintos állami beruházásból újul meg.
Az idei lomtalanítást október 15. és 21. között tartja a II. kerületben a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. A lomkikészítés időpontjáról és az elszállítás dátumáról levélben és szórólapokon tájékoztatják a lakosságot.
Láng Zsolt tavaly június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvényén vehette át az elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, először jutalmaztak fővárosi polgármestert.