Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

veszelyeshulladek_2016.JPG
Ismét veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. Kerületi Önkormányzat július 30-án, szombaton 8-12 óra között. A hulladékot két, új helyszínen lehet leadni.
kilato_turistahaz_harmashatar_hegy_avatas_kicsi.jpg
A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztési programja keretében remek budapesti panorámát nyújtó kilátót és modern turistaházat avattak a Hármashatár-hegyen július 14-én.
kozbiztonsagi_forum_Bem_ter_kicsi.JPG
Az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítása volt a témája a II. kerületi Rendőrkapitányság Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumának június 23-án.
Az ELMÜ megbízásából, az Észak-budai Zrt. kivitelezésében, 10 kV-os elektromos kábelhálózat rekonstrukciós munkálatai kezdődnek a Marczibányi tér környékén.  
Felújítja a Szépjuhászné utat a II. Kerületi Önkormányzat. A június 21. és augusztus 28. között zajló munkák miatt teljes hosszában lezárták az utat, de az ingatlanok megközelíthetők maradtak.
A II. Kerületi Önkormányzat idén is meghirdeti városrészünk szépítését célzó pályázatát a kerületi lakosoknak. Azok nevezhetnek, akik nagy gonddal ápolják és csinosítják a házuk előtti közterületet.