Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

janos_korhaz_sajtotajekoztato_kicsi.jpg
Polgári kezdeményezésre gyűjtenek aláírást azért, hogy a tervezett új fővárosi központi kórház a Szent János Kórház területén, vagy annak közelében épüljön fel, javítva ezzel a térség egészségügyi ellátottságát.
uszoda_kicsi.jpg
Hitelfelvétel nélkül építene uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A tervek szerint a fedett uszoda és a tanmedence mellett kültéri medence is épülhet, amely vízilabda mérkőzésekre is alkalmas, nyáron pedig strandként üzemelne.
csatornazas_vege_kicsi.JPG
Befejeződött a szennyvízberuházás a II. kerület eddig csatornázatlan területein. A 10 kilométernyi csatornát mindenhol üzembe helyezték, így a háztartások megkezdhetik csatlakozásukat a korszerű rendszerre.
Semmelweis Ignác születésének 197. évfordulójára emlékeztek országszerte július 1-jén. Az anyák megmentője tiszteletére a II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata ünnepélyes műsort rendezett.
Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását – 2015. július 4-től július 8-án éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adott ki.
Légi bemutató miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Duna-parton július 1-jétől július 8-án reggelig.