Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

_MGL0258_.jpg
A II. Kerület Napja alkalmából immár 18. alkalommal adták át a kerületi kitüntetéseket. A díjkiosztó gálaestnek idén is a Marczibányi Téri Művelődési Központ adott otthont.
Klebelsberg_kastely_avatas_(1).jpg
Ünnepélyes keretek között adták át június 21-én a magyar kormány 1,15 milliárd forintos támogatásával felújított Klebelsberg-kastélyt, ezzel a pesthidegkútiak több évtizedes álma valósult meg.
uszoda_latvany_kicsi.jpg
A pesthidegkúti uszoda az eddigi terveknél is magasabb színvonalon, a lakossági igényeket még jobban szem előtt tartva épül meg, mindez az önkormányzatnak mégsem fog további költséget jelenteni.
A Szépvölgyi út Árpád fejedelem útja és a Bécsi út közötti szakaszának útfelújítása miatt jelentősebb forgalomkorlátozások várhatóak a környéken június 25-én vasárnaptól július 3-án hétfő hajnalig.
Várhatóan június 26-ig lesz érvényben a másodfokú hőségriasztás, amelyet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján adott ki a napokban az országos tisztifőorvos.
A tervezési folyamat május 20-án egy délutáni piknikkel kezdődött, ahol a lakók megismerkedtek a tervezőiroda tagjaival és elindult a diskurzus a park jövőjéről.