Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

parkolas ket eves kicsi
Idén sem kell személyesen intézniük a jövő évi parkolási engedélyt azoknak, akik rendelkeznek 2014-re szóló lakossági engedéllyel, és nem változtak adataik az elmúlt évben. Az engedélyeket január 5-től adják ki.
szell_kalman_januar_kicsi.JPG
A Széll Kálmán tér felújítása a 4-es és a 6-os villamos végállomásánál folytatódik január végétől. Lezárják a metróépület melletti átjárót és elkezdik bontani a Várfok utca felől a térre vezető gyalogoshidat.
szerb_antal_koszoru_2015_kicsi.jpg
Hetven éve, 1945. január 27-én halt meg Szerb Antal, a XX. századi irodalmunk egyik kiemelkedő képviselője. Ezen a napon tartják a holokauszt nemzetközi emléknapját is.
Életének 86. évében, 2015. január 22-én elhunyt Gross Arnold Kossuth-díjas grafikusművész, a Nemzet Művésze.
Január 12-én a közúti és a gyalogos forgalmat érintő korlátozásokkal elkezdődtek a Széll Kálmán tér felújításának munkái. Buda legforgalmasabb tere 2016 tavaszára újul meg. Információk térképpel.
Tavaly augusztusra elbontották a volt Ipari Minisztérium épületét a Margit körúton, a helyén kialakított ideiglenes parkoló környezetében már csak két elhagyott és romos gyárépület áll. A bevásárlóközpont melletti parkoló egy részét már lezárták. ...