Hírek
Önkormányzat
Polgármesteri hivatal
Hirdetőtábla
Intézmények
Kultúra
Sport
Kerület
Lang_Zsolt_foto_2014_6.jpg
Tisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának honlapján.
Különleges kerület a miénk. A belváros forgataga és a jelentős, szinte érintetlen zöldfelület egyaránt megtalálható nálunk. Különleges ez a városrész azért is, mert növekszik a gyermekek száma, és mert – ellentétben számos más településsel – egyetlen iskolát sem kellett bezárnunk. Minden kerületi érdekű ügyben párbeszédre és együttműködésre törekszünk, a közéletet gyakran mérgező acsarkodás nem hátráltatja törekvéseinket.

uszoda_kicsi.jpg
Hitelfelvétel nélkül építene uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A tervek szerint a fedett uszoda és a tanmedence mellett kültéri medence is épülhet, amely vízilabda mérkőzésekre is alkalmas, nyáron pedig strandként üzemelne.
alairas_janos_korhaz_atadas_kicsi.jpg
Átadták azt a több mint 11 ezer aláírást, amelyet a János kórház fejlesztése érdekében civil kezdeményezésre gyűjtöttek össze az elmúlt hónapokban. Az íveket Beneda Attila, egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár vette át.
Gabor_Aron_felujitas_uj_kicsi.jpg
Várhatóan csak szeptember 1-jén estére végeznek a Gábor Áron utca aszfaltozásával, mert a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. nem készült el az aknarekonstrukcióval.
A kicsiket és a nagyokat is sok szeretettel várják a szervezők szeptember 5-én szombaton a VI. Pasaréti Családi Napra, amelyet a Kájoni János Közösségi Házban (1026 Szilfai utca 4.) rendeznek meg. 
A II. kerületben szeptember 9. és 15. között tartja az éves lomtalanítást a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. A kikészítés és elszállítás pontos idejéről levélben, illetve szórólapokon tájékoztatnak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései és az Országos Közegészségügyi Központ ajánlása alapján Dr. Paller Judit országos tisztifőorvos  II. fokú hőségriasztástrendelt el szeptember 1-jén éjfélig.