II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Intézmények > Szépkorú polgárainknak

Kortalanul kreatív 2019-ben is

Az Idősügyi Tanács felhívása 60 év feletti amatőr alkotóknak

Az elmúlt évek sikeres rendezvényei után a II. kerületi Idősügyi Tanács idén is meghirdeti a 60 év feletti, II. kerületi amatőr művészek számára képző- és iparművészeti, illetve népművészeti pályázatát.
Az Idősügyi Tanács olyan amatőr kerületi alkotók munkáiból szeretne tárlatot rendezni, akik szívesen bemutatnák a nagyközönségnek is alkotótevékenységüket 2019 szeptemberében.
A pályaműveket a II. Sz. Gondozási Központba (1022 Fillér utca 50/b.) kell eljuttatni 2019. SZEPTEMBER 9–19. között hétköznaponként 10 és 12 óráig. A szervezők kérik, hogy a kiállítandó darabok becsomagolva érkezzenek az intézményhez.
A kiállításra benyújtható művek tematikájában és technikájában nincs megkötés. Bármely témájú és technikával készült, képző-iparművészeti vagy népművészeti alkotás nevezhet a kiállításra. Szobor, festmény, kisplasztika esetén legfeljebb két alkotás nyújtható be.
A kiállítást rendező Idősügyi Tanács előválogatást tarthat, ha a kiállítóterem méretét meghaladóan több alkotás érkezik.
A kiállítandó tárgyak mérete nem lehet nagyobb:
•    szobor, kisplasztika 60x60x60 cm-nél,
•    a festmény 50x75 cm-nél,
•    hímzés, terítő legfeljebb 1 m2 kiállítási területet foglalhat el.
A kiállítási darabok gondos becsomagolásáról és a II. Sz. Gondozási Központhoz való szállításáról és elszállításáról a kiállítónak kell gondoskodnia, a szállítás közben keletkezett esetleges sérülésekért az Idősügyi Tanács nem vállal felelősséget.
Az Idősügyi Tanács felelősséget vállal a kiállítási helyszínre szállítása és visszaszállítása, illetve a kiállítás ideje alatt az alkotásokért.
Várja minden kerületi 60 év feletti amatőr művész jelentkezését a tárlatra a II. kerületi Idősügyi Tanács.

A kiállításról további felvilágosítás kérhető hétköznaponként 8–16 óra között a (06 1) 212-2579-es vagy a (06 20) 237-1685-ös telefonszámon.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!