II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Nemzeti színű zászlókat adományoz az önkormányzat

A II. Kerületi Önkormányzat idén is nemzeti színű zászlót adományoz az igénylőknek, valamint az elhasználódott zászlók lecserélését is biztosítja.

 


Két éve – első meghirdetésekor – nagy sikert aratott a társasházak és a családi házban élők körében a II. Kerületi Önkormányzat akciója, melynek keretében nemzeti színű zászlót és zászlórudat adományozott az azt igénylőknek. Közel ezerkétszázan éltek az ingyenes lehetőséggel, vállalva, hogy a zászlót állami és nemzeti ünnepeinken (március 15., augusztus 20. és október 23.) kitűzik lakóházuk falára. Láng Zsolt polgármester lapunknak úgy nyilatkozott, két éve rengeteg pozitív visszajelzés érkezett hozzájuk, és elmondta, továbbra is úgy gondolja, a házak fellobogózása segít méltóképpen megemlékezni történelmünk sorsfordító eseményeiről és nagyjainkról, akik cselekedeteikkel és bátorságukkal generációk óta példaképül állnak minden magyar előtt. Az önkormányzat vezetése ezért idén ismét lehetőséget biztosít a kerületieknek a zászlók igénylésére, akár a régi, elhasználódottak lecserélésére is, ezzel is hozzájárulva az emlékezéshez, kerületünk ünnepélyesebbé tételéhez – tette hozzá a polgármester. A II. Kerületi Önkormányzat mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy nemzeti ünnepeinken méltóképpen emlékezhessünk. Az ünnepi programok mellett a lakóházak fellobogózásával is kifejezhetjük tiszteletünket. Az önkormányzat ehhez szeretne segítséget nyújtani idei zászlóakciójával mind a társasházak közösségeinek, mind a családi házak lakóinak. Emlékezzünk méltóképpen hőseinkre!

Az ingyenes zászló és hozzá tartozó rúd igénylése

A II. Kerületi Önkormányzat vezetése nemzeti színű zászlókat és hozzájuk tartozó rudakat adományoz a kerületi lakóházak feldíszítéséhez. A háztulajdonosoknak, valamint a közös képviselőknek nem kell mást tenniük, mint a lenti adatlap kitöltésével és visszaküldésével (papíron vagy e-mailen) lakóházanként egy darab zászlót igényelni, ezt követően pedig nemzeti ünnepeinken kitűzni azt a lakóépület homlokzatára.

A ZÁSZLÓK IGÉNYLÉSÉHEZ a Budai Polgárban található kitöltött űrlapot szíveskedjenek 2019. március 7-én csütörtökön, 12 óráig eljuttatni postán  a II. Kerületi Önkormányzat címére: 1277 Budapest 23. Pf.: 21., vagy elektronikus formában szintén  2019. március 7-én csütörtökön, 12 óráig a zaszlo@masodikkerulet.hu címre a következő adatok megadásával lehet zászlót igényelni: név, cím, az ingatlan címe, ahová a zászló kerül, az igénylő státusza (tulajdonos, bérlő, közös képviselő), telefonszáma, e-mail címe

A ZÁSZLÓK ÁTVÉTELE március 8–29. között zajlik két helyszínen: 1. II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. (1024 Keleti Károly u. 15/a, nyitvatartás a 2. oldalon). 2. A pesthidegkúti (1028, 1029) igénylők a nemzeti színű zászlókat a Klebersberg Kultúrkúriában (1028 Templom u. 2–10.) vehetik át a Kultúrkúria nyitvatartási ideje alatt az információs pultnál. Az átvételről – az e-mailbeli értesítés mellett – bővebb információkat olvashatnak majd a Budai Polgár következő lapszámában, valamint a kerület honlapján (www.masodikkerulet.hu) és Facebook-oldalán (II. kerület (Budapest)) is. 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!