II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

A II. Kerületi Önkormányzat június 9-én szombaton, 8-12 óra között újra veszélyeshulladék-gyűjtést szervez a korábbról ismert két helyszínen.


Az évi több alkalommal szervezett szolgáltatás célja, hogy a helyi lakóknak lehetősége legyen az összegyűlt veszélyes anyagok térítésmentes leadására. Ezek közé tartozik továbbra is a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, amelyek a jogszabály szerint nem tartoznak a veszélyesnek minősített hulladékok közé, de átvételüket és ártalmatlanító-helyre szállításukat a II. kerület biztosítja.

Fontos tudni, hogy mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. Az egy háztartásban keletkező mennyiséget meghaladó veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják. Az akció során csak a felsoroltakat veszik át, ezért kérik, hogy más típusú hulladékot ne is hozzanak magukkal. A hulladékot csak 8-12 óra között veszik át. A tervek szerint legközelebb november 17-én tart veszélyeshulladék-gyűjtést az önkormányzat, de a szeptemberi lomtalanítás alkalmával is minden körzetben lesz átvevőpont.

Helyszínek

• A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.

• Pesthidegkúton a 1028 Temető utca 27.-nél (a Temető utca Apáca utcai betorkollásával

szemben).

Az akcióban leadható

anyagok Tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok,szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák),monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!