II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

A II. Kerületi Önkormányzat március 23-án szombaton, 8–12 óra között tartja az idei év első veszélyeshulladék-gyűjtését két helyszínen.

Az önkormányzat a rendszeres szolgáltatással szeretné elérni, hogy a lakosságnak lehetősége legyen az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve azt, hogy a közterületre, vagy az erdőkbe, parkokba kerüljön a hulladék.
Az év folyamán az önkormányzat további két alkalommal szervez veszélyeshulladék-begyűjtést. A tervezett időpontok: JÚNIUS 15. és NOVEMBER 16.  A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pedig a szokásos szeptemberi lomtalanítás keretében várja majd a gyűjtőpontokra a veszélyes hulladékot.
Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alakalmával a két helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes elvinni. Nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de átvételüket és elszállításukat a II. kerület továbbra is biztosítja.


Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:
• A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.
• Pesthidegkúton a 1028 Temető utca 27.-nél (a Temető utca Apáca utcai betorkollásával szemben).

Indokolt esetben házhoz mennek az elektronikai hulladékért
A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében MÁRCIUS 23-án, szombaton 8 és 12 óra között a II. Kerületi Önkormányzat egyes háztartásokból elszállíttatja a nagyméretű elektronikai hulladékot. Az akciót olyan idősebb, segítségre szoruló polgárok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra szánt eszközeiket egyik gyűjtőhelyre sem.
A szolgáltatást idén a veszélyeshulladék-gyűjtések időpontjával megegyezően három alkalommal biztosítja az önkormányzat.  Még lehet regisztrálni a rendelkezésre álló elszállítási kapacitás erejéig a (06 1) 346-5503-as telefonszámon (hétköznap 9 és 13 óra között), illetve a huszar.eszter@masodikkerulet.hu e-mail-címen. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, a telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró elektronikai eszköz fajtáját.Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!