II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

A II. Kerületi Önkormányzat november 17-én szombaton, 8–12 óra között tartja az év utolsó veszélyeshulladék-gyűjtését két helyszínen.


A szolgáltatással az önkormányzat célja, hogy a lakosságnak lehetősége legyen az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve, hogy azok végül a közterületen kössenek ki. A gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék ugyan nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé, de átvételét és elszállítását a II. kerület biztosítja. A már ismert két helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncsot lehet leadni. A háztartási mennyiséget meghaladó veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják. Csak a lent felsorolt anyagokat veszik át, így más típusú hulladékot nem is érdemes elvinni.

A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:

• A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub

volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum

3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.

• Pesthidegkúton a 1028 Temető utca 27-nél (a Temető utca Apáca utcai betorkollásával

szemben).

 

Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

 

Indokolt esetben házhoz mennek az elektronikai hulladékért

A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében november 17-én, szombaton 8 és 16 óra között a II. Kerületi Önkormányzat elszállíttatja a háztartásokban keletkezett nagyméretű elektronikai hulladékot. Az akciót olyan idősebb, segítségre szoruló polgárok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni kidobásra váró eszközeiket a kihelyezett gyűjtőpontokra. Regisztrálni október 29-től november 10-ig lehet a 346-5503-as telefonszámon (hétköznap 13 és 16 óra között), illetve a huszar.eszter@masodikkerulet.hu e-mail-címen. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró elektronikai eszköz fajtáját.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!