II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Buszpótlás a hűvösvölgyi villamosvonalon

A hűvösvölgyi villamosvonal támfalfelújítása miatt szünetel a villamosforgalom az 56-os, az 56A, az 59B és a 61-es vonalán Budagyöngye és Hűvösvölgy között május 27-től augusztus 28-ig. Pótlóbuszok járnak helyettük.

A Fővárosi Önkormányzat beruházásában, az Ördögárok Konzorcium kivitelezésében május 27-én indulnak a támfalépítési munkák, és a tervek szerint szeptember 30-án fejeződnek be, kihasználva az iskolaszünet nyújtotta kisebb forgalmat. A kivitelezési munkák két részre bontva, szakaszosan zajlanak. Az 1. számú támfal a Riadó utca–Kelemen László utca között teljes mértékben átépül. A rövidebb vágányzár érdekében új támfalrendszert alkalmaznak előregyártott vasbetonelemek felhasználásával. A 2. számú támfalat a Kelemen László utca–Zuhatag sor között a rekonstrukciót követően gabiontechnológiával magasítják meg.

A munkálatok miatt május 27-én üzemkezdettől augusztus 28-án üzemzárásig a Hűvösvölgy és Budagyöngye közötti szakaszon szünetel a villamosközlekedés.


Nagyítható térkép

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arról tájékoztatott, hogy a vágányzár idején a lehető legjobb kiszolgálás érdekében az 59-es (59B) villamosok a Budagyöngyéig, az 56-os, 56A és a 61-es villamosok a Szent János Kórházig közlekednek a dél-budai végállomásuktól.

A villamosok helyett 61-es jelzéssel pótlóbuszjárat közlekedik Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér és Budagyöngye között gyorsjáratként közlekednek, és csak a Szent János Kórháznál állnak meg. A buszok Budagyöngye és a hűvösvölgyi végállomás között minden üzemelő alaphálózati autóbuszmegállóban megállnak.

A villamospótló buszok közlekedését a Vadaskerti út és a Kelemen László utca között létesített ideiglenes buszsáv segíti majd, remélve a gyorsabb, gördülékenyebb közlekedést.

A BKK tájékoztatása szerint kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy pótlójáratként a lehető legnagyobb százalékban alacsonypadlós, légkondicionált, kamerával felszerelt járművek közlekedjenek.

További információk.


Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!