II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Tovább folytatódik az utcatakarítás

Folytatódik a II. Kerületi Önkormányzat és az FKF. Zrt. közös utcatakarítása.

Habár a fővárosi utcák takarítása a Fővárosi Önkormányzat feladata, a lehullott lomb, a nagyvárosi por így is állandó gondot okoz. A II. Kerületi Önkormányzat ezért indította el saját forrásból a kerületi utcatakarítási programot, mindemellett évente több száz millió forintot fordít zöldfelületei, parkjai, játszóterei karbantartására, fenntartására.


Első alkalommal április elején, próbaképpen a Lipthay, a Rómer Flóris, a Zivatar és a Szemlőhegy utcát tisztították meg locsoló- és takarítógépekkel minden útszakaszon kétszer áthaladva, 2180 méter hosszan. Az összegyűjtött hulladék háromtonnányi volt.

Az utcatakarítás folytatódott április 17-én és 24-én a Vízivárosban és a Rózsadombon. Az első napon a gépek 5300 méteres szakaszon 3,7 tonna hulladékot, míg a következő héten 2,3 tonnát gyűjtöttek össze. Az érintett utcák lakóit szórólapon is tájékoztatták, és kérték őket, hogy autójukkal a takarítandó útszakaszokról álljanak el.

A lakók az önkormányzat honlapján és Facebook-oldalán is tájékozódhatnak a Nagy Utcatakarítási Program hetente soron következő helyszíneiről és a munkálatok időpontjáról.

Emellett fontos tudni, hogy az ingatlanok és az úttest közötti terület (járdák, autóbeállók, zöldterület, árkok) takarítása a mindenkori tulajdonos vagy az ingatlant használó kötelessége.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!