II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Új utak épülnek és zajlik a kátyúzás

A II. Kerületi Önkormányzat 146 millió forint támogatást nyert utak burkolattal történő ellátásra, ugyanakkor az önkormányzat saját forrásból 2019-ben is mintegy 100 millió forintot fordít az utak kátyúzására, a burkolati hibák javítására.


A II. Kerületi Önkormányzat – sikeres pályázatának köszönhetően – 146 millió forintnyi támogatást nyert a központi költségvetésből utak burkolattal történő ellátására a Budapesti Útépítési Program keretében.

A Miniszterelnökség által megítélt vissza nem térítendő egyedi támogatásból 730 méternyi útszakasz épülhet meg a II. kerület területén. Mivel az önkormányzat az érintett útszakaszokra már építési engedéllyel rendelkezik, ezért a munkálatok a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után várhatóan már májusban elindulhatnak az alábbi szakaszokon: Mészégető utca (a Kadarka és Kövidinka u. között), Ördögárok szervizút (Ördögárok és Vezér u. között), Testvér köz (Szabadság és Tárkony u. között), Mandula utca (a zsákutca végéig), Gerbera utca (53119 hrsz-től a Kőhegyi útig), Turul köz 19-23-ig, Kaptató utca 18-28-ig, Csejtei köz 5-7-ig. 


Emellett javában zajlik a kátyús útszakaszok felmérése a kerületben. A II. Kerületi Önkormányzat idén is mintegy 100 millió forintot fordít az utak kátyúzására, a burkolati hibák gyors javítására. Miközben a hideg időszakban használható hideg aszfalttal a tél eleje óta ideiglenes jelleggel javítják a veszélyessé vált kátyúkat, folyamatosan zajlik a problémás helyszínek felmérése, hogy az önkormányzati utakról a melegebb időjárás beköszöntével a tartósabb megoldást kínáló meleg aszfalttal eltüntethessék a tél nyomait. A felmérést napi rendszerességgel végzik az önkormányzat útfelügyelői, az adatok nyilvántartására tavaly óta egy korszerű, számítógépes, térképet is tartalmazó szoftvert alkalmaznak.

Munkájukban nagy segítséget jelentenek a lakossági bejelentések, amiket továbbra is be lehet küldeni az önkormányzat honlapjáról is elérhető online bejelentő segítségével (www.govcenter.hu/ekornyezet/) vagy e-mailben az info@masodikkerulet.hu címre, de telefonon is lehet jelezni az önkormányzat Műszaki Osztályának a (06 1) 346-5492-es telefonszámon.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!