II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Idén megkezdődhet az uszoda építése

Még idén kiválaszthatják a pesthidegkúti sportuszoda kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében, és azt követően kezdődhet meg a létesítmény építése. Az intézményt 2018-ban adhatják át.

Az önkormányzat sporttámogatási célú pályázatokból szeretné üzemeltetni az uszodát, a helyi lakosság kedvezményes használatának folyamatos biztosítása mellett.
Az uszoda belső terében egy 50x25 méteres – a hétköznapi használat során két vízfelületre bontott –, tízsávos versenymedence, valamint egy 20x10 méteres tanmedence lesz kialakítva. Kültéren vízilabda-mérkőzések lejátszására alkalmas, két méter mély, 33x20 méteres medencét építenek, amely ezen alapfunkciója mellett szolgálja majd nyaranta az úszni, frissülni vágyókat is.


A Szabadság utcai területet a hidegkútiak évtizedek óta sportolásra és kikapcsolódásra használják. Az önkormányzati tulajdonú ingatlanegyüttes, a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont a következő évtizedekben is ezt a célt szolgálja majd, de – az eddigi és a jövőbeni pályázati fejlesztéseknek köszönhetően – jóval színvonalasabb körülmények között, komoly szerepet vállalva a magyar labdarúgás-, tenisz- és vízilabda-utánpótlás nevelésében.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!