II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Összegyűlt a pénz, megépülhet az uszoda

Az önkormányzati önerő mellett, társaságiadó-felajánlásokból (tao) és kormányzati támogatásból megépülhet az uszoda Hidegkúton, amelyre már évtizedek óta vágynak a környék lakói. Már idén elkészülhet a kiviteli terv, az uszoda 2018 elején elkészülhet.

A mintegy négymilliárd forintos beruházás 70 százaléka, 2,8 milliárd forint vállalatok tao-felajánlásából gyűlt össze, és közel 1 milliárd forintot önerőként az önkormányzat ad a fejlesztéshez. A kormány 300 millió forinttal támogatja a projektet – közölték május 10-én a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

 


A beruházás ütemezése: a tervek szerint idén május és szeptember között készül el a kiviteli terv, ezután jövő év februárjáig uniós közbeszerzéssel kiválasztják a kivitelezőt, 2017. április végéig befejezik az alépítményi munkákat, augusztus végéig pedig a szerkezetépítést. 2018 februárjáig szakipari munkákat végeznek, majd március végéig megtörténhet az üzembe helyezés és az uszoda átadása.

 


A hidegkúti uszoda támogatásáról és ütemezéséről szóló sajtótájékoztatón Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere elmondta: a mintegy négymilliárd forintos beruházás 70 százaléka, 2,8 milliárd forint vállalatok tao-felajánlásából származik, és közel 1 milliárd forintot önerőként az önkormányzat ad a fejlesztéshez. Ehhez járul hozzá az a 300 millió forintos központi támogatás, amelynek a biztosításáról szerződést írt alá a polgármester és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

 


A Magyar Kormány kötelezettségvállalásáról szóló oklevelet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a budapesti 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője írta alá. Mint mondta, a tavalyi, várakozásokon felüli bevételek tették lehetővé, hogy a kormány támogassa az uszodaberuházást.

 


A II. kerület polgármestere köszönetét fejezte ki a költségvetési támogatásért, és külön megköszönte a külföldi és magyar tulajdonú cégeknek, hogy 2,8 milliárd forintos tao-felajánlásukkal lehetővé teszik a hidegkúti uszoda építésére vonatkozó több évtizedes álom valóra váltását.

 


A modern uszoda, amely a tervek szerint a vízilabda-utánpótlás központja lesz, a lakossági használat mellett versenyuszodaként is üzemelni fog, ezért 50 méteres medence is épül benne, de ide járhatnak majd a környék iskolásai és óvodásai – több ezer gyerek – úszásoktatásra. Az uszoda nyaranta strandként is üzemel. Az épületben fitneszterem is működni fog, és lehetőség lesz orvosi rehabilitációra.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!