II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Nagytakarítás lesz a kerületben

A közterületek közösségi takarítását az idén is a Polgármesteri Hivatal munkatársainak részvételével tartja a II. Kerületi Önkormányzat április 5-én, pénteken. A környezetvédelmi akcióhoz magánszemélyek és közösségek csatlakozását egyaránt várják.

A szervezők azt kérik, hogy aki csatlakozna a munkavégzéshez, az a részvételi szándékát legkésőbb március 29-ig az alábbi e-mail-címen, vagy telefonszámon jelezze.
Természetesen a szemétszüret keretében zsákot és kesztyűt biztosít a hivatal azoknak, akik vállalják az általuk jelzett terület megtisztítását, illetve a hulladék összeszedését. Előzetes egyeztetést követően az összegyűjtött hulladékot a hivatal elszállíttatja.


A résztvevők ugyanakkor a lent jelölt területektől eltérő helyszíneket is választhatnak, amennyiben tudnak olyan helyről, amire ráfér a nagytakarítás. Amennyiben más területet választanának, úgy a megtisztítandó terület megjelölését, az eszközigényt, az összegyűjtött hulladék pontos helyét és az elszállítási igényt Kiss Tamás Attila környezetvédelmi ügyintézőnél lehet bejelenteni és egyeztetni a kiss.tamas.attila@masodikkerulet.hu e-mail-címen, vagy a (06 1) 346-5725-ös telefonon.
A környezetvédelmi nap fővédnöke Láng Zsolt polgármester.

Aki részt venne a munkában és a kerülettakarítókkal tartana, az az alábbi helyszínek közül választhat:
•A Stop Shop háta mögötti erdős terület, valamint a Nagykovácsi út két oldala a Nagyrétig (találkozó 13.00 órakor a bevásárlóközpont hátsó, Hűvösvölgyi út felőli parkolójában).
• A Zerind vezér utca–Muflon utca kereszteződését követően Solymár felé haladva bal oldalon (találkozó 13.00 órakor a Zerind vezér utca és a Muflon utca sarkán).
• A Pálvölgyi út és a Pál-völgyi-barlang közötti erdős terület, valamint a Pálvölgyi út Szikla utca és Zöldkő utca közötti szakasza (találkozó 13.00 órakor a Pálvölgyi út–Szikla utca sarkán).
• A Vízmosás utca vége (találkozó 13.00 órakor a Vízmosás utca–Patakhegyi utca sarkán).
• A Szarvashegy utca és a Leshegy utcával szemközti erdős terület (találkozó 13.00 órakor a területen).

**

Egész évben ingyenes önkormányzati segítség

A II. Kerületi Önkormányzat egész évben ingyenesen biztosítja a takarításhoz szükséges zsákokat és kesztyűket, valamint a hulladék elszállítását  azoknak a lakóknak, akik önkéntes munkával a közterület tisztaságának megőrzésén fáradoznak.

A polgármesteri hivatal dolgozói a rendszeres tavaszi nagytakarításhoz csatlakozó magánszemélyekkel, közösségekkel és intézményekkel együtt évről évre több mint 100 köbméternyi illegálisan elhelyezett hulladéktól szabadítják meg kerületünk közterületeit, erdő széleit.

Az akción túl a II. Kerületi Önkormányzat egész évben a lakók rendelkezésére áll és térítésmentesen biztosítja a takarításhoz szükséges kellékeket azoknak a lakóknak, akik önkéntes munkájukkal segítik a környezet megóvását és a kerület közterületeinek megtisztítását. A támogatás arra is kiterjed, hogy az összegyűjtött és zsákokba rakott szemetet a hivatal elszállíttatja az előre egyeztetett helyszínekről.

Aki a rendszeres környezetvédelmi akción túl kedvet érez ahhoz, hogy segítsen megszabadítani a hulladéktól az általa ismert szemetes környezetet, és ehhez az önkormányzat támogatását kéri, az az eszközigényét Kiss Tamás Attila környezetvédelmi ügyintézőnél jelezheti a kiss.tamas.attila@masodikkerulet.hu e-mail-címen, vagy a 346-5725-ös telefonon. Ugyanitt lehet egyeztetni a begyűjtött hulladék elszállításának helyét és idejét.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!