II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

A Szent János Kórház is súlyponti kórház lesz

Budapesten nem az eddig tervezett három, hanem négy súlyponti kórház lesz, ugyanis a Szent János Kórház is ilyen intézmény lesz - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a 3-as választókerület országgyűlési képviselője.

A Szent János Kórház tervezésére közel 500 millió forintot biztosít a kormány. A másik három, már bejelentett súlyponti kórház a Honvédkórház, a Szent László és a Szent István Kórház összevonásával létrejövő intézmény, valamint a dél-budai centrumkórház lesz.


Láng Zsolt II. kerületi polgármester örömmel értesült Gulyás Gergely miniszter mai Kormányinfón történt bejelentéséről, amely szerint Budapesten az eddig tervezett 3 helyett 4 súlyponti kórház lesz, köztük a Szent János Kórházzal. A II. Kerületi Önkormányzat és vezetője évek óta szorgalmazta a budai kórház felújítását, így a kormány mai döntésével a közép-budai régió lakói nem maradnak XXI. századi súlyponti kórház nélkül. A kormány 495 millió forintot biztosított a tervezésre, ezzel egy sürgősségi ellátással is rendelkező, több mint 500 férőhelyes, könnyen megközelíthető, modern kórház építése, újjáépítése kezdődhet meg, jelentősen javítva ezzel a térség egészségügyi ellátásának minőségét.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!