II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Szebb és tisztább kerület önkéntesekkel

A II. Kerületi Polgármesteri Hivatal dolgozói, valamint a tavaszi nagytakarításhoz csatlakozott magánszemélyek és közösségek segítségével mintegy 120 köbméternyi hulladéktól szabadult meg a II. kerület.

 


Közel kétszázan vettek részt a II. Kerületi Önkormányzat idei környezetvédelmi akciójában. A legtöbben április 20-án húztak kesztyűt és ragadtak szemeteszsákot, hogy minél nagyobb területet szabadítsanak meg az eldobált szeméttől, a szándékosan kihelyezett, olykor ipari mennyiségű lomtól, mások még a múlt hétvégén is dolgoztak, hogy megtisztítsák a vállalt területet.


Az önkormányzat szervezésében a Vízmosás utcában, a Hidegkúti út külső részén, a Szép Juhászné úton és a Gyöngyvér utcában szedték a Polgármesteri Hivatal dolgozói a szemetet, ezeken a helyszíneken kerületi lakók is csatlakoztak a szemétszürethez. Lakossági kezdeményezés alapján tisztították meg a pesthidegkúti régi temetőt és környékét, a Hűvösvölgyi úttól (a végállomástól) a Stop Shop bevásárlóközpontig húzódó erdőrészt, a Görgényi út–Kondor út–Szalonka út környékét, a Cseppkő utca–Pálvölgyi út környezetét, a Budenz úti sportpálya és játszótér környezetét, valamint a Heinrich István utca–Völgy utca közötti szakaszt. A Szent Angéla gimnázium tanulói a József-hegyi kilátó környékén takarítottak. A hivatal ezúton is köszöni a lakosság aktív segítségét. A közel 200 önkéntes mintegy 120 köbméter hulladékot gyűjtött össze, amit a hivatal Környezetvédelmi Osztálya szállíttatott el.

A programot jövőre is megrendezik. A vállalkozó szellemű és a környezetükért tudatosan tenni is akaró kerületi lakosok az év során bármikor jelezhetik eszközigényüket, ha szeretnék összegyűjteni a hulladékot egy-egy közterületről, a Környezetvédelmi Osztály biztosítja azokat, valamint elszállíttatja mind az összegyűjtött zsákokat, mind a nem zsákolható hulladékot.

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!