II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Önkormányzati segítség az önkéntes munkához

Egész évben ingyenesen biztosítja a takarításhoz szükséges zsákokat és kesztyűket, valamint a hulladék elszállítását a II. Kerületi Önkormányzat azoknak a lakóknak, akik önkéntes munkával a közterület tisztaságának megőrzésén fáradoznak.

A polgármesteri hivatal dolgozói a rendszeres tavaszi nagytakarításhoz csatlakozó magánszemélyekkel, közösségekkel és intézményekkel együtt évről évre több mint 100 köbméternyi illegálisan elhelyezett hulladéktól szabadítják meg kerületünk közterületeit, erdő széleit.
Az akción túl a II. Kerületi Önkormányzat egész évben a lakók rendelkezésére áll és térítésmentesen biztosítja a takarításhoz szükséges kellékeket azoknak a lakóknak, akik önkéntes munkájukkal segítik a környezet megóvását és a kerület közterületeinek megtisztítását. A támogatás arra is kiterjed, hogy az összegyűjtött és zsákokba rakott szemetet a hivatal elszállíttatja az előre egyeztetett helyszínekről.

Aki a rendszeres környezetvédelmi akción túl kedvet érez ahhoz, hogy segítsen megszabadítani a hulladéktól az általa ismert szemetes környezetet, és ehhez az önkormányzat támogatását kéri, az az eszközigényét Kiss Tamás Attila környezetvédelmi ügyintézőnél jelezheti a kiss.tamas.attila@masodikkerulet.hu e-mail-címen, vagy a 346-5725-ös telefonon. Ugyanitt lehet egyeztetni a begyűjtött hulladék elszállításának helyét és idejét.Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!