II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Szabó Magdára emlékeztek

A Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány és a Szabó Magda Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskola szervezésében fővárosi drámafesztivált tartottak általános iskolásoknak a Marczibányi Téri Művelődési Központban november végén.  

 


Az eseményen mintegy száz gyerek lépett színpadra, az írónő ifjúsági műveiből adtak elő jeleneteket. A drámaversenyt a Szabó Magda centenáriumi emlékév jegyében, annak egyik utolsó eseményeként rendezték meg. Az eseményen Biró Zsolt, a II. Kerületi Önkormányzat kulturális bizottságának elnöke köszöntötte a drámafesztivál versenyzőit és a nézőket Láng Zsolt polgármester nevében. Köszönetet mondott a Szabó Magda Alapítványnak azért, hogy gondozza névadója szellemi hagyatékát. Mint mondta, az írónő könnyed, művelt humorral és nagy szeretettel tudott mindenkit megszólítani. - Az önkormányzat fontosnak tartja emlékének ápolását, ezért állított emléktáblát egykori pasaréti lakóhelyén, rendezett nemrég megemlékező műsort a tiszteletére – tette hozzá.


A drámafesztivál zsűrijének elnöke Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari díjas színészművész volt, Szabó Magda egyik intelmével köszöntötte a versenyzőket. - Őrizzétek a magyar nyelvet, különben Isten ledob a tenyeréről – mondta. Kerületünket a Kodály Zoltán iskola két csapata és a Szabó Magda iskola képviselte. Piros Ildikó színművész mellett Erdősné Bach Zsuzsanna, a Szabó Magda iskola igazgatója, drámapedagógus, valamint Szalai Ádám, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ színésze, drámapedagógus értékelte a produkciókat.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!