II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Sportünnep és családi nap Pesthidegkúton

A Pesthidegkúton és vonzáskörzetében működő sportköröket, egyesületeket és – klubokat ismerhették meg az érdeklődők szombaton a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont Közösségi Terén a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület által szervezett 4. Hidegkúti Sportparádén.

A több mint ezer érdeklődőt vonzó rendezvény nem titkolt célja volt a rendszeres testmozgásra nevelés és az egészséges életmódra ösztönzés mellett, hogy összefogja a városrész közösségét. A családi napon a részt vevő szervezetek látványos bemutatóit látva ki-ki testedzési lehetőséget vagy szabadidős tevékenységet is választhatott magának a színes palettából.

 


Az idén újdonság volt, hogy a II. Kerületi Önkormányzat – együttműködve a Budapest Főváros Kormányhivatala II. Kerületi Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályával, a Szent Ferenc Kórházzal, a Szent Margit Rendelőintézettel és az Országos Gerincgyógyászati Központtal – egészségügyi szűrőnapra és ingyenes vizsgáltatokra várta a látogatókat.

 


A Családi Iránytű Egyesület a sportparádéhoz kapcsolódóan fotópályázatot írt ki. A „Mozgásban lenni jó!” és az „Ilyen a nyár Pesthidegkúton” kategóriában helyezést elérő alkotóknak Láng Zsolt polgármester adta át az ajándékokat. Az eseményen részt vett Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója is. A fotók később megtekinthetők lesznek a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Hüvi Szolgáltatóházban is.

 


Az egész napos rendezvényt a II. Kerületi Önkormányzat, a HungaroControl Zrt, a HÜVI és a Klebelsberg Kultúrkúria támogatta.


 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!