II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Biztonságban készülni az ünnepekre

Hogy a karácsony előtti napok ne a rendőrségi jegyzőkönyvek átolvasásával és ellopott papírjaink újbóli beszerzésével teljenek, hanem az ünnepvárással, érdemes megfogadni a rendőrség tanácsait.

A BRFK II. kerületi Rendőrkapitánysága arra hívja fel a figyelmet, hogy az év vége közeledtével a nagyobb forgalmú helyeken, mint például a bevásárlóközpontokban vagy a piacok környékén fokozottabban figyeljünk értékeinkre. Egy-egy figyelmetlen pillanatban nagyobb eséllyel válhatunk bűncselekmény áldozatává. Az egyik legrizikósabb a vásárlás időszaka, hiszen százak fordulnak meg körülöttünk, az ajándékok beszerzésekor kevesebb figyelem fordul a csomagokra, táskákra, vagy éppen a saját ruházatunkra.

- A biztonság érdekében vásárlás közben a pénztárcát és a kézitáskát ne tegyük a bevásárlókosárba, az üzletekben ügyeljünk értékeinkre, és a már megvásárolt ajándékokat soha ne hagyjuk felügyelet nélkül.
- Parkoláskor, illetve a vásárlások között ellenőrizzük, hogy nem maradt-e csomag a gépkocsi utasterében. Mielőtt magára hagynánk a gépkocsit, ne pakoljunk a csomagtartóba, mert a tolvajok kifigyelhetik. Érdemes továbbindulás előtt a csomagtartóba rakni azokat a dolgokat, amikre már nem lesz szükségünk.
- Fontos, hogy ellenőrizzük, a jármű ajtajait valóban bezártuk-e.
- Otthonunk biztonságára is ügyeljünk. Ha elindulunk, fokozottan figyeljünk a nyílászárók megfelelő zárására. Ha van riasztóberendezés a lakásban, élesítsük. Sajnos, sokan elfelejtik megtenni.
- Amennyiben hosszabb időre elutazunk az ünnepek alatt, kérjük meg ismerősünket, szomszédunkat, hogy időnként nézzen rá lakásunkra, és ürítse a postaládát.


II. kerületi járőrök a Lövőház utcában

– A II. kerületben élők biztonságára ügyelve rendőrkapitányságunk gyalogos és gépkocsis járőrszolgálattal ügyel a vásárlók biztonságára a forgalmas helyszíneken – tájékoztatta lapunkat Móré Szabolcs alezredes, a II. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője. – Kollégáim gyalogos szolgálatot látnak el a Széll Kálmán tér, a Széna tér, a Lövőház utca és a Fény utcai piac környékén. Észrevétellel, kérdéssel bátran forduljanak hozzájuk. Gépjárműves egységünk a kerület többi bevásárlóközpontja környékét figyeli. A fővárosi hatáskörű Zseblopási Alosztály civilruhás nyomozói pedig a tömegközlekedési eszközökön, valamint a piacokon, nagyobb üzletházakban és vásárokon figyelnek a rendre.

Az alezredes hozzátette: amennyiben valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjen segítséget a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!