II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ideiglenes forgalmi rend a Pasaréti úton keddtől

A Pasaréti út biztonságosabb közlekedését elősegítő, teljes körű felújításának forgalomkorlátozással is járó munkái március 26-án kezdődnek el - áll a BKK közleményében. 


Autóval
A Pasaréti út városközpont irányába vezető útpályáját a Gábor Áron utca és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti részen lezárják március 26-tól. A Pasaréti útnak ezen a szakaszán csak a Gábor Áron utca irányába lehet majd haladni. A Gábor Áron utcáról a Szilágyi Erzsébet fasorra nem lehet majd balra kanyarodni, csak a közösségi közlekedés járműveinek. Ezért aki a Szilágyi Erzsébet fasor felé tart, a Pasaréti út–Gábor Áron utca–Torockó utca–Nagyajtai utca útvonalon tudja elérni. A Pasaréti út lezárt szakaszára nyíló csatlakozó utcák elérhetősége folyamatosan biztosított lesz.

Busszal

A korlátozás miatt változik a Rákospalota felé tartó 5-ös busz útvonala is, amely a Gábor Áron utcán és a Szilágyi Erzsébet fasoron keresztül kerüli el a Pasaréti út lezárt részét, ezért nem érinti a Júlia utca és a Vasas sportpálya megállóhelyet. A buszjáratra a 91-es busz érintett megállóiban lehet felszállni: a Gábor Áron utcában a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor megállóban és a Szilágyi Erzsébet fasoron a Nagyajtai utca és a Szent János Kórház megállóhelyen.

Ütemezés

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan két hónap múlva módosul újra, a változásról a BKK ad majd tájékoztatást. A teljes felújítás előreláthatóan őszre készül majd el.

A rekonstrukció során felújítják a közutat és a járdákat, új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Nagyajtai és a Hidász utcánál, a lámpa nélküli zebráknál középszigeteket építenek, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást és frissítik a zöldfelületeket.

Köszönjük a türelmüket! 

A beruházással kapcsolatban további kérdések esetén a BKK ügyfélszolgálatához a bkk@bkk.hu email-címen vagy a +36-1-3-255-255 telefonszámon fordulhatnak.

***

Korábbi részletes cikkünk a Pasaréti út felújításáról: 
http://masodikkerulet.hu/hirek/Pasareti_ut_felujitas.html


 

 

 


 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!