II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Októbertől bővül a parkolási övezet

A bővülő, II. kerületi parkolási övezetben lakókat a Városrendészet levélben tájékoztatja az ingyenes, vagy kedvezménye várakozásra jogosító engedélyek kiváltásáról.

Hamarosan tesztelik a rendszert a II. kerületi kibővített parkolási övezetben. Az érintett területeken lakók ingyenesen, vagy kedvezményes várakozási engedéllyel parkolhatnak.

A fizető várakozási övezetekhez közel élők gyakori panasza, hogy nem tudnak megállni a saját házuk előtt, mert a helyeket rendszeresen elfoglalják a távolról érkező autósok. A II. Kerületi Önkormányzat korábban úgy döntött, hogy októbertől hatszáz parkolóhellyel fizető várakozási övezet lesz a Rómer Flóris utca–Szemlőhegy utca–Józsefhegyi utca–Csejtei utca–Pusztaszeri út-Felhévízi utca–Daru utca–Kolozsvári Tamás utca–Ürömi utca–Frankel Leó út–Török utca–Margit utca által körülhatárolt terület.


Nagyítható térkép

A Polgármesteri Hivatal Városrendészeti és Környezetvédelmi Irodáján arról tájékoztattak, hogy a rendszer bővítése jelenleg is zajlik, a próbaüzem október 17-től indul.

A fővárosi önkormányzattal kötött megállapodás alapján kerületünk veszi át a II. kerület közigazgatási területén belül, de a főváros tulajdonában álló közterületeken lévő további 630 parkolóhely üzemeltetését. Az érintett területeken (Bem rakpart, Bem József tér, Bem József utca, Duna-part, Fő utca, Kacsa utca, Nagy Imre tér, Tölgyfa utca és a Szilágyi Erzsébet fasor) várhatóan novembertől kell majd fizetni a parkolásért, de a területen élők és a parkolási engedéllyel rendelkezők így biztosabban találnak majd helyet lakásukhoz közel.

Azokat, akik jogosultak az ingyenes vagy kedvezményes várakozási engedélyekre, a Városrendészet levélben értesíti a kiváltás módjáról, de a tájékoztatót le is lehet letölteni.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!