II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Karbantartás a parkokban

A II. Kerületi Önkormányzat parkjainak és játszótereinek karbantartása folyamatos, fenntartásra és fejlesztésre idén 280 millió forintot fordít városrészünk.

Önkormányzatunk 22 pihenőparkot és 20 közterületi játszóteret tart fenn, ami a különböző zöldterületekkel együtt közel 30 hektár gondozását és fejlesztését jelenti. Idén erre a célra 280 millió forintot biztosít a II. kerület. A parkok és a játszóterek karbantartása folyamatos, de jellemzően a tavaszi, melegebb és csapadékos időszak ad sok munkát a kertészeknek. Ahogy képünkön is látszik, a Bánffy György Emlékparkban május 18-án a gyep gondozását végezték el.

 


A Polgármesteri Hivatalhoz beérkező jelzések alapján főként a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában, a Főkert Nonprofit Zrt. vagy Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. kezelésében lévő zöldfelületeken – például Ördög-árok mentén, a Szilágyi Erzsébet fasorban, vagy éppen a Germanus Gyula parkban – hiányolják a lakók a rendszeres karbantartást. Ugyanakkor a lakosság is sokat tehet a kerület küllemének javításáért azzal, hogy a házuk előtti területet gondozzák, karbantartják. A jogszabályok szerint az ingatlantulajdonos kötelessége a ház és az úttest közötti terület ápolása, takarítása.

 


A közelmúlt nagyobb beruházásai közé tartozik a Nagy Lajos tér (Fenyves Park) területén április végén átadott KRESZ tanpálya, amelyet az óvodás és az iskolás korosztály számára alakított ki az önkormányzat.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!