II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Támogatás védett épületek felújításához

Budapest Főváros Önkormányzata meghirdette az „Építészeti Örökségvédelmi Támogatás 2018” nevű pályázatot, amelynek keretében támogatni kívánja a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását.


A támogatásra az örökségvédelem (műemléki egyedi és területi védelem, valamint fővárosi vagy kerületi helyi védelem) alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak, mint építtetők. Az örökségvédelem alatt álló, a társasházakról szóló törvényben meghatározott társasházak, és a lakásszövetkezetekről szóló törvényben meghatározott lakásszövetkezeti tulajdonban lévő lakóépületek tulajdonosi közösségei akkor nyújthatnak be pályázatot, ha épületeik 25 évnél régebben épültek, teljes felújításukra azóta nem került sor, és legalább 2 lakásból állnak. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb a megpályázott munka összköltségének 50 százaléka lehet. A támogatás összege pályázatonként nem haladhatja meg a 10 millió Ft-ot. A pályázók a támogatás hatálya alá eső épületekkel, a pályázati kiírásban megjelölt munkákra, a kiírásban megjelölt mértékig pályázhatnak. A támogató a beérkezett pályázatokat aszerint bírálja el, hogy a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek megfeleltek-e. Az egyes pályázatokra adható támogatás mértéke függ a beérkezett pályázatok számától és azok minőségétől.

A pályázatoknak 2019. JANUÁR 31-én 14.00 óráig kell beérkezniük a Főpolgármesteri Hivatalba. A pályázati kiírás a Budapest Portálról www.budapest.hu letölthető.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!