II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Megújul a Szent János Kórház nővérszállója

A jövő év elején vehetik birtokba lakói a Szent János Kórház felújított és korszerűsített nővérszállóját. Megújulnak a lakószobák, a társalgók, a vizesblokkok, az elektromos és fűtési rendszer és energetikai korszerűsítés is történik. 

Az 1964-ben épült intézmény mára meglehetősen rossz állapotba került. A július 17-én tartott sajtóbejáráson és -tájékoztatón beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, valamint Láng Zsolt II. kerületi és Pokorni Zolán XII. kerületi polgármester.

A Kútvölgyi úti nővérszálló felújítása csak az egyike azon fejlesztéseknek, amelyek a következő években a fővárosban megvalósulnak – hangsúlyozta a miniszter megemlítve, hogy a következő időszakban az Egészséges Budapest Program keretében a Pest megyei és a fővárosi egészségügyi ellátás fejlesztésére kiemelt figyelem jut. 2017-ben már 40 milliárd forintot fordítanak eszközfejlesztésre és infrastrukturális beruházásokra. Bár a hazai egészségügy számos megoldásra váró feladattal néz szembe, a kormány célja, hogy a betegek és az egészségügyben dolgozók is megérezzék azokat a pozitív folyamatokat, amelyek a gazdaságban zajlanak – hangsúlyozta beszédében Varga Mihály.


Gulyás Gergely örömét fejezte ki, amiért a fejlesztést követően az itt lakó egészségügyi dolgozók már méltó életkörülmények között tölthetik el szabadidejüket, pihenhetik ki fáradságos és áldozatos munkájukat. Mint mondta, a Szent János Kórház felújítása a legsürgetőbb a budapesti egészségügyi fejlesztések sorában, így a jelenlegi beruházás egy kisebb, de fontos lépés a kórház életében, amit remélhetőleg hasonló lépések követnek majd.

A XII. kerület vezetőjétől megtudtuk, hogy a jelenleg zajló energetikai korszerűsítés 130 millió forintba kerül, és e felett a kormány további 350 millió forintot fordít a nővérszálló teljes körű, külső és belső felújítására. Beszélt annak szükségességéről, hogy a járóbeteg ellátás kerüljön ki a kórházból és a Kútvölgyi szakrendelő felújításával egy önálló szakrendelést alakítsanak ki.


Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője és Láng Zsolt II. kerületi polgármester

A II. kerület polgármestere, Láng Zsolt optimizmusának adott hangot a magyar egészségügy fejlesztésével kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy 2015-ben Szilágyi Zsolt civil kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult a Szent János Kórház fejlesztéséért, és tizenháromezer aláírás gyűlt össze a közép-budai egészségügyi ellátás javítása érdekében.

- A II. Kerületi Önkormányzat 1,5 milliárd forintot költött tíz év alatt egészségügyi beruházásokra – emelte ki Láng Zsolt. – Pesthidegkúton új mentőállomást, a Vízivárosban pedig Mozgásszervi Rehabilitációs Központot adhattunk át. Felújítottuk a háziorvosi rendelőket és tervezzük a járóbetegellátás elköltöztetését egy új és korszerű épületbe.

A polgármester üdvözölte a megvalósuló beruházást, és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben folytatódnak a hasonló fejlesztések, így hamarosan mindenki számára érezhetővé válik az egészségügy fejlődése. 


Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!