II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

A szabadságharc mártírjaira emlékeztek

A nemzeti gyásznap alkalmából november 4-én országszerte számos településen tartottak megemlékezést. A II. kerületi emlékhelyeken szintén tisztelegtek a szabadságért életüket áldozó hősök előtt.

November 4-ét a magyar kormány 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá, amelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére, valamint a szovjet csapatok bevonulására emlékezünk.


Láng Zsolt polgármester koszorúval emlékezett Szabó János emléktáblájánál a Lövőház utcában

Az 59. évforduló alkalmából a II. kerületi emlékhelyeken is tisztelegtek a szabadságért életüket áldozó hősök előtt. A Széna téri felkelők legendás vezetője, Szabó bácsi Lövőház utcai, valamint az egykori miniszterelnök, Nagy Imre Orsó utcai lakóházánál is megemlékeztek a forradalom mártírjairól.

Biró Zsolt és Némethy Béla önkormányzati képviselők a Nagy Imre Emlékházban koszorúztak

Az ifjú mártír, Mansfeld Péter egykori iskolájának falán (a Medve utcában) található márványtáblánál, illetve a Mansfeld parkban, az emlékműnél szintén elhelyezték az emlékezés koszorúit a II. Kerületi Önkormányzat képviseletében.

A Mansfeld Péter parkban Biró Zsolt, a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság elnöke emlékezett az 59 évvel ezelőtti eseményekre

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!