II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kézilabdapálya épül a hűvösvölgyi Nagyréten

Ingyenesen használható kézilabdapálya épül Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a hűvösvölgyi Nagyréten. A fejlesztés a II. Kerületi Önkormányzat, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében valósul meg.

A II. Kerületi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. közösen csatlakozott a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri kézilabdapályák létesítését támogató programjához. A legújabb fejlesztés helyszíne a hűvösvölgyi Nagyrét, amely nemcsak népszerű kirándulóhely, hanem a környékbeliek számára fontos sportolási helyszín is, ezért az önkormányzat és az erdőgazdaság a sportolási lehetőségek bővítését tekinti közös céljának a területen. Az együttműködés keretében szabványos kézilabdapályát építenek a három éve leégett büfé helyén a Nagyréten, a pályához tartozó kézilabdakapukkal, védőpalánkkal, labdafogó hálóval és egy speciális, kültéri használatra alkalmas, ún. „SportsCourt” sportfelület kialakításával. A most elkezdett előkészítő (bontási, szállítási és alapozási) munkák várható költsége mintegy 20 millió forint.


A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat ezzel az összeggel járul hozzá a projekthez, tekintettel arra, hogy a megvalósítandó kézilabdapálya a II. kerületiek rekreációs tevékenységét, valamint a közelben lévő Remetekertvárosi Általános Iskola diákjainak sportolási lehetőségeit fogja elsősorban segíteni. A pálya és tartozékainak kiépítését a Magyar Kézilabda Szövetség pályázata finanszírozza, míg az erdőgazdaság a helyszínt, valamint a kivitelezéshez szükséges munkaerőt és szakértelmet biztosítja.
A Pilisi Parkerdő Zrt. 2019-ben pályázati forrásból a rét turisztikai infrastruktúrájának teljes megújítását tervezi, aminek eredményeként XXI. századi színvonalú erdei pihenőhellyé alakítják a népszerű tisztást. Ennek a folyamatnak az első lépése a kézilabdapálya építése, amely egyrészt jól mutatja az erdőgazdaság és az önkormányzat közös fellépésében rejlő lehetőségeket, másrészt a tájrehabilitáció jó példája is, hiszen évek óta romosan álló épületek látványától szabadítja meg a természetvédelmi területet.


A korábbi romok elbontásával és a területrendezéssel megkezdődtek a munkálatok, amelyek eredményeként legkésőbb a tavaszi szezonban már használhatják is az új pályát a sportolni és kikapcsolódni vágyó fővárosiak.

 

  

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!