II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Megkezdődött az uszoda építése

Megkezdődtek a Máriaremeti Uszoda építési munkálatai. Az uszoda üzembe helyezése 2019 tavaszán várható.

Miután 2017 végén a Magyar Vízilabda Szövetség jóváhagyta az uszoda beruházásra fordítható társasági adó keret megemelését, a II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete pedig egyhangú döntéssel megszavazta az építkezéshez szükséges, megemelkedett önerő biztosítását, 2018 januárjában eredményesen lezárult a kivitelezői közbeszerzési eljárás: a nyertes ajánlattevő az A-HÍD Zrt. lett. Március 10-én a munkaterület átadása hivatalosan is megtörtént, a vállalkozó megkezdte a munkaterület körbekerítését. 


Megkezdődött a felvonulás, a munkagépek és munkaanyagok beszállítása. Az uszoda üzembe helyezése 2019 tavaszán várható. A beruházás volumene, a létesítmény nagysága és a szoros határidő miatt intenzív építkezésre kell felkészülni. Ez a Kivitelező részéről komoly körültekintést, a közvetlen környezetben élő lakosságtól pedig nagyfokú türelmet és rugalmasságot igényel. 

2018. március 8-án a II. Kerületi Önkormányzat és az A-HÍD Zrt. – az uszoda beruházás helyszínének közvetlen közelében élő lakosság meghívásával – tájékoztatót tartott a Klebelsberg Kultúrkúriában az építkezés ütemezéséről, annak várható hatásairól. A fórumon is elhangzott, hogy az Önkormányzat és a Vállalkozó mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az építkezés. A lakosság tájékoztatására a vállalkozó létrehozott egy weboldalt (http://mariaremeteiuszoda.hu/), ahol hírt adnak majd az építkezés nagyobb mérföldköveiről. A weboldalon keresztül elérhető online felületen fogja majd a Vállalkozó a lakossági észrevételeket, esetleges panaszokat kezelni. 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!