II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Felújították a Mechwart ligeti játszóteret

Két hónapos felújítási munkát követően, június 25-én adták át a gyerekeknek a Mechwart ligeti „kicsik játszóterét”.


Az első napon arcfestés és ajándék homokozószettek is várták a látogatókat, akik örömmel vették birtokukba a 900 négyzetméteres, 2–8 éves gyerekeknek szánt játszóteret. A II. Kerületi Önkormányzat megbízásából történt nettó 50 millió forintos felújítás során új játszóeszközök is kerültek a parkba, például háromüléses hinta, csúszdás játszóvár, autós és rugós játékok, valamint rajztábla. Rögtön népszerű lett az az újdonság is, hogy a gyerekek százhúsz méter hosszan öntöttgumi burkolatú KRESZ-pályán motorozhatnak, rollerozhatnak, miközben gyakorolhatják a közlekedési szabályokat.Ebben valódi, de az ő méretükhöz igazított közlekedési táblák is segítik őket.


A játszótéren a szülők új, íves padról tarthatják szemmel a kicsiket, a két-három keréken érkezőket kerékpár-tároló várja. Az új szemetesek a tisztaság megőrzését hivatottak segíteni. A nyári nagy melegben mindenkinek jól jön a két, felfrissülést nyújtó párakapu. Nemcsak új eszközök kerültek a térre, hanem a régieket is felújították. Így megújult a homokozó, a virágos hinta, a mérleghinta, a mászóka és két rugós játék, valamint a padok, a kerítés és az ivókút is.


A gyermekek biztonsága érdekében! A játszótér a 2–8 éves gyermekek számára létesült, a nagyobb gyerekek a Mechwart liget szemközti oldalán a „nagyok játszóterét” használhatják. A kicsik játszóterének KRESZ-parkját csak műanyag kismotorral, rollerrel és futóbiciklivel lehet használni. Kérjük, ne közlekedjenek rajta nagyobb, pedálos kerékpárral, elektromos meghajtású rollerrel.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!