II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Lomtalanítás szeptemberben

Az FKF Nonprofit Zrt. idén szeptember 6. és 13. között szállítja el a lomot kerületünkből. A lomokat csak az elszállítást megelőző napon, 18 órától lehet kitenni a házak elé. A veszélyes hulladék gyűjtőpontokon adható le.

A lomtalanítást végző Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF Nonprofit Zrt.) a korábbi évekhez hasonlóan a nyári iskolai szünetet követően tart lomtalanítást kerületünkben. A kipakolás és az elszállítás rendje nem változott: a vállalat a kerületet nyolc körzetre bontva szállítja el a lomot szeptember 6. és 13. között.

Hosszabb utcák, utak több körzethez is tartozhatnak, ezért mindig a lakosság részére kézbesített értesítőkben foglaltak az irányadók!


A lomokat minden körzetben csak az elszállítást megelőző napon 18 órától lehet kitenni a lakóházak elé.

A hulladék kikészítésének időpontjáról és elszállításának pontos idejéről az FKF Nonprofit Zrt. levélben, a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda pedig a www.masodikkerulet.hu honlapon és a www.facebook.com/budapest2 oldalon keresztül is tájékoztatja a lakókat és a lakóközösségeket. A Városrendészet közterület-felügyelői és a II. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei járőrözéssel biztosítják a közterület rendjét a lomtalanítás ideje alatt. A közterület-felügyelők már a lomtalanítást megelőzően ellenőrzik a közterületeket, hogy megelőzzék a lomok idő előtti kihelyezését. Amennyiben korai kirakodást tapasztalnak, felszólítják a lakókat a hulladék visszapakolására. Saját biztonságunk érdekében továbbra is érdemes megfogadni a városrendészet és a rendőrség tanácsát: senki se fogadjon el segítséget kipakoláskor a lomizóktól, és ne engedjen be idegen személyt a házba.

Az FKF Nonprofit Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy a lomtalanítás után a kipakolásra használt közterület takarítását a lakóknak, a társasházaknak kell elvégezniük.


Veszélyeshulladék-gyűjtés
A lomok elszállításának napján körzetenként egy-egy kijelölt helyen térítésmentesen veszi át a háztartásban felgyülemlett veszélyes hulladékot az FKF Nonprofit Zrt. megbízottja: elektromos és elektronikus berendezések, gyógyszerek, járműalkatrészek (olaj, gumiabroncs), háztartási sütőolaj, festék, oldószer, elem, akkumulátor. Időpontok és helyszínek a körzetlistában.

Mit és hová tegyünk?
• A lomokat az FKF Nonprofit Zrt. járművei által könnyen megközelíthető közterületre kell kitenni.
• Kipakolás előtt érdeklődjön a segélyszervezeteknél, az FKF Nonprofit Zrt. honlapján a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokról, mert másnak szüksége lehet a használható állapotú tárgyakra.
• Tilos kihelyezni a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot (csak a kijelölt helyszínen és megadott időszakban, kézből kézbe történő átadással), építési törmeléket, autógumit, autóroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű), szénport, földet.
• Az újrahasznosítható hulladékot (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) a szelektív gyűjtőedényekbe kell rakni.


 

A lomok KIKÉSZÍTÉSÉNEK és ELSZÁLLÍTÁSÁNAK időpontja és a körzethatárok

1. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 5. (kedd), 18 órától, elszállítás: szeptember 6.
(Hármashatárhegyi út–Szépvölgyi dűlő–Szépvölgyi út–Görgényi út–Kondor út–Szipka utca–Ötvös János utca páratlan oldal–Hűvösvölgyi út páratlan oldal–Hidegkúti út páros oldal–Temető utca páros oldal–Vízmosás utca páratlan oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 6., 12–18 óra, a Temető utca 18-cal szemben

2. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 6. (szerda), 18 órától, elszállítás: szeptember 7.
(Zöldlomb utca páratlan oldal–Csatárka út páratlan oldal–Kapy utca páros oldal–Csévi utca páros oldal–Kelemen László utca páros oldal–Hűvösvölgyi út páratlan oldal–Ötvös János utca páros oldal–Szipka utca–Kondor út–Görgényi út–Szépvölgyi út páros oldal–Szépvölgyi dűlő–Hármashatárhegyi út.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 7., 12–18 óra, Versec sor–Hűvösvölgyi út sarok, parkoló

3. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 7. (csütörtök), 18 órától, elszállítás: szeptember 8.

(Árpád fejedelem útja–Szépvölgyi út páros oldal–Pusztaszeri út páros oldal–Gábor Áron utca páratlan oldal–Bimbó út páratlan oldal–Alsó Törökvész út páratlan oldal–Vérhalom utca páratlan oldal–Gül Baba utca páratlan oldal–Üstökös utca páratlan oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 8., 12–18 óra, a Szépvölgyi út 56-tal szemben, parkoló

4. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 8. (péntek), 18 órától, elszállítás: szeptember 9.

(Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Csalogány utca páratlan oldal–Margit körút páratlan oldal–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor páratlan oldal–Gábor Áron utca páratlan oldal–Bimbó út páros oldal–Alsó Törökvész út páros oldal–Vérhalom utca páros oldal–Gül Baba utca páros oldal–Üstökös utca páros oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 9., 10–16 óra, Marczibányi tér–Felvinci út sarok, parkoló

5. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 9. (szombat), 18 órától, elszállítás: szeptember 10.

(Gábor Áron utca páros oldal–Pusztaszeri út páratlan oldal–Szépvölgyi út páros oldal–Zöldlomb utca páros oldal–Csatárka út páros oldal–Kapy utca páratlan oldal–Csévi utca páratlan oldal–Kelemen László utca páratlan oldal–Hűvösvölgyi út páros oldal–Nagykovácsi út–Szépjuhászné út–Budakeszi út páratlan oldal–Szilágyi Erzsébet fasor páratlan oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 10., 10–16 óra, a Branyiszkó út 2–4. előtti közterületen

6. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 10. (vasárnap), 18 órától, elszállítás: szeptember 11.

(Hidegkúti út páratlan oldal–Máriaremetei út páros oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 11., 12–18 óra, Kossuth Lajos utca–Várhegy utca-sarok

7. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 11. (hétfő), 18 órától, elszállítás: szeptember 12.

(Vízmosás utca páros oldal–Temető utca páratlan oldal–Hidegkúti út páros oldal–Máriaremetei út páratlan oldal–Csatlós utca páratlan oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 12., 12–18 óra, Máriaremetei út–Bölény utca-sarokkal szemben

8. KÖRZET
Kikészítés: szeptember 12. (kedd), 18 órától, elszállítás: szeptember 13.

(Hűvösvölgyi út–Nagykovácsi út–Szépjuhászné út–Budakeszi út–Csatlós utca páros oldal–Máriaremetei út páratlan oldal.)
Veszélyeshulladék-gyűjtés: szeptember 13., 12–18 óra, Ördögárok út–Csatlós utca-sarok

Hosszabb utcák, utak több körzethez is tartozhatnak, ezért mindig a lakosság részére kézbesített értesítőkben foglaltak az irányadók.

FIGYELEM!
A lomokat csak az elszállítást megelőző napon, 18 órától lehet kitenni a lakóházak elé.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!