II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Megújult a Községház Utcai Óvoda

Kívül-belül gyönyörűen megújult a 90 éve óvodának épült, jelenleg 70 kisgyereket befogadó Községház Utcai Óvoda Pesthidegkúton. A II. Kerületi Önkormányzat az óvoda belső felújítására 125 millió forintot fordított.


A felújítás során kicserélték a padlóburkolatokat, festettek és mázoltak, átépítették a lépcsőket, felújították a tetőszerkezetet és a mosdókat, valamint új berendezéseket is kapott a három csoportszoba.


Az óvoda energetikai felújítása önkormányzati és kormányzati összefogás eredményeként valósulhatott meg.  A II. Kerületi Önkormányzat a Széchenyi 2020 Környezet- és Energetikai Hatékonysági Operatív Programja (KEHOP) keretén belül sikeres pályázatot nyújtott be „Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata óvodáinak energetikai korszerűsítése” címmel. A pályázaton kerületünk a pesthidegkúti óvoda rekonstrukciójára 71 millió forintot kapott, amit saját forrásából további 67 millió forinttal egészített ki.


 

A pályázat keretében az önkormányzat a Községház Utcai Óvoda mellett a Bolyai Utcai Óvoda felújítását is el tudta végezni. Az intézmények nem feleltek meg az energetikai elvárásoknak, ezért korszerűsítésük indokolt volt.


 

Az önkormányzat számára fontos szempont a környezeti fenntarthatóság és az energiafüggőség csökkentése, ezért a Községház Utcai Óvodában többek között hőszigetelést kapott a homlokzat, de a tetőteret és a padlásteret is szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új HMV-tárolót, kondenzációs gázkazánt és napelemes rendszert telepítettek.


A megújult Községház Utcai Óvodát december 18-án Dankó Virág alpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő, Skublicsné Manninger Alexandra és Makra Krisztina önkormányzati képviselő adta át, akik megtekintették az ovisok karácsonyi műsorát is.


Az elmúlt 10 évben a II. Kerületi Önkormányzat 450 új férőhelyet alakított ki, hogy minden jelentkező II. kerületi óvodásnak jusson hely.

 


Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!