II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Közlekedés az ünnepek idején

A BKK az év végi ünnepek idején az elmúlt években megszokott módon, ugyanakkor több vonalon kedvezőbb menetrenddel biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást.  

December 24-én a szokásos módon 15-16 óra után az éjszakai járatokkal lehet utazni a fővárosban, továbbá közlekedik a repülőteret kiszolgáló 100E és 200E autóbusz is. Az ünnepnapokon a közösségi közlekedési járatok munkaszüneti, illetve ünnepnapokon érvényes, a két ünnep között pedig az év végi menetrendjük szerint közlekednek. Szilveszter éjjel nemcsak a jelentősen sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni: az elmúlt évekhez képest változásként az M2-es, az M3-as és az M4-es metró üzemidejét meghosszabbítják, a szerelvények éjjel 1 órakor indulnak utoljára a végállomásokról. Az M3-as metró, december 23-tól január 2-ig minden nap a teljes üzemidőben a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között viszi az utasokat; január 3-tól azonban a metrópótlás korábbi rendje áll vissza. Ahogy az elmúlt években is, december 22-én 20 órától január 2-án 8 óráig díjmentesen lehet parkolni Budapest közterületi várakozási övezeteiben. Ez alól kivételt jelentenek az alábbi várakozóhelyek, ahol ebben az időszakban is a szokásos rend szerint kell fizetni: az I. kerület, Várban lévő és a Citadella alatti, a III. kerület, Flórián üzletközpont melletti, a XIII. kerület, Margitsziget északi részén található parkoló, valamint az őrzött, fizetős P+R parkolók és garázsok, mint a II. kerületben a Hűvösvölgy végállomásnál.


Közlekedés december 31-én napközben: vasárnapi menetrend szerint. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni. Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, az éjszakai üzemkezdettől hajnali 2 óráig közösen 3-4 perces járatsűrűséget biztosítva, majd 2 órától az újév hajnali üzemkezdetig 5 percenkénti követéssel. Közlekedés január 1-jén: vasárnapi menetrend szerint.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!