II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Hamarosan elkészül a körforgalom

A Zöldlomb utca - Zöldmáli lejtő - Szépvölgyi úti körforgalom aszfaltburkolat beépítésének ideje alatt augusztus 25. (péntek) 23.30 és augusztus 28. (hétfő) 4.30 között a csomópontot a kivitelező teljesen lezárja. 

A teljes zárás idején fektetik le a kopóréteget, illetve elkészül a burkolati jelek festése. A korlátozás ideje alatt a buszjáratokat is elterelik, az éjszakai járattal együtt. Ezen időszak alatt az ingatlanok megközelítésére kizárólag gyalogosan lesz lehetőség. A körforgalom augusztus 28-tól korlátozás nélkül használható, a csomópont teljes területében igénybe vehető lesz, további terelés nem várható.


A lezárás miatt változik a 29-es és a 931-es buszok közlekedése.


A Szentlélek tér felé közlekedő buszok két, részben különböző szakaszon, eltérő számozással közlekednek.

- A 29-es jelzéssel közlekedő busz a Zöldlomb utcai térség kiszolgálása érdekében, a Pusztaszeri úti szakaszt elkerülve, a Zöldkert utcai megállótól a Zöldlomb utca–Csalit utca–Csatárka utca–Virág Benedek út útvonalon éri el a Szépvölgyi utat, ahonnan menetrend szerinti útvonalán közlekedik tovább. A járat nem érinti a Csalit utca, a Zöldmáli lejtő, a Szemlőhegyi-barlang, az Alsó Zöldmáli út, a Pusztaszeri út és a Felhévizi út megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra a Csalit utcában, a Zöldlomb utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóban lehet felszállni.

- A 29B jelzéssel közlekedő busz a Pusztaszeri út térségének kiszolgálása érdekében a Zöldlomb utcai és a Felső zöldmáli úti szakaszt elkerülve, a Verecke lépcső megállótól a Törökvész úton keresztül éri el a Pusztaszeri utat, ahonnan menetrend szerinti útvonalán közlekedik tovább. A járat nem érinti a Pitypang utca, a Zöldkert út, a Csalit utca, a Zöldmáli lejtő és a Szemlőhegyi-barlang megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra a 11-es, a 111-es, a 91-es és a 291-es busz érintett Tömörkény utca, Móricz Zsigmond Gimnázium, Baba utca, Pusztaszeri körönd és Vend utca megállóiban lehet felszállni.

A Hűvösvölgy felé közlekedő buszok továbbra is a már július 24-e óta érvényes ideiglenes forgalmi rend szerint, a Zöldmáli lejtő–Felső Zöldmáli út–Pitypang utca–Zöldlomb utca módosított útvonalon közlekednek, kihagyva a Csalit utca, a Zöldkert utca és a Pitypang utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

- Zöldkert utca: ideiglenes megállóhely a Felső Zöldmáli út 90-nel szemben, a Pitypang utca kereszteződése előtt 200 méterrel,
- Pitypang utca: a Pitypang utcában a Zöldlomb utca kereszteződése előtt.

Az építési munkálatok befejezetését követően augusztus 28-tól a 29-es autóbuszok ismét a menetrendszerinti útvonalukon közlekednek.


Közlekedés a 931-es busz vonalán

Augusztus 25-ről 26-ra (péntekről szombatra), a 26-ról 27-re (szombatról vasárnapra) és a 27-ről 28-ára (vasárnapról hétfőre) virradóra a Nyugati pályaudvar felé tartó 931-es éjszakai járat a Verecke lépcső megállóhelytől a Törökvész út–Pusztaszeri út–Cimbalom utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Pitypang utca, a Zöldkert út, a Csalit utca, a Zöldmáli lejtő és a Szemlőhegyi barlang megállót. A terelt vonalszakaszon a 931-es buszra a 11-es, a 111-es, a 91-es és a 291-es busz érintett Tömörkény utca, Móricz Zsigmond Gimnázium, Baba utca, Pusztaszeri körönd és Vend utca megállóiban lehet felszállni.


Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!