II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Várják a javaslatokat a kerületi kitüntetésekre

Évről évre javaslatot tehetnek a kerület polgárai arra, hogy kiket tüntessenek ki díszpolgári címmel, és II. Kerületért Emlékéremmel. Idén is várják a javaslatokat.

A kerület polgárai javaslatot tehetnek arra, hogy idén a képviselő-testület kinek adományozzon díszpolgári címet és II. Kerületért Emlékérmet. A Budapest Főváros II. Kerület díszpolgára, posztumusz díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki életművével, kiemelkedő munkásságával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá emberi magatartása alapján köztiszteletben áll, valamint hozzájárult a kerület jó hírnevének öregbítéséhez, elismerésre méltó hagyományainak gazdagításához. A II. Kerületért Emlékérem azoknak a személyeknek, illetve személyek csoportjának, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a kerület fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a kerület értékeit növelő maradandó eredményt értek el. Tavaly Juhász Árpád geológusnak adományozták a II. kerület díszpolgára, Körmendi János színművésznek a posztumusz díszpolgár, míg Czigány György műsorvezetőnek, valamint Olescher Tamás galériavezetőnek a II. Kerületért Emlékérmet.


A javaslatokat rövid indoklással együtt február 28-ig a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási Osztályának címezhetik: 1024 Budapest, Mechwart liget 1., vagy a racz.edit@masodikkerulet.hu címre küldhetik.

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!